5 dolog, amit nem tudtál a másnaposságról

Az alkohol rendszeres fogyasztása károsan hat a testi egészségre és még az idegrendszert is károsítja. Azonban néha előfordul, hogy olyan eseményre vagyunk hivatalosak, olyan buliban veszünk részt, ahol kicsit többet ittunk a kelleténél. Másnap aztán jön a macskajaj, vagy más néven, a másnaposság. Ilyenkor lüktet a fej, előfordulhat émelygés, gyomorfájdalom és rosszullét is. Mit tehetsz a másnaposság ellen? Erre adunk néhány tippet, ötletet
A másnaposság és az alkohol is - 5 dolog, amit nem tudtál a másnaposságról – káros az egészségre.

1. Miért egyél húslevest, amikor másnapos vagy?

Biztos veled is előfordult már, hogy egyszer-egyszer sokat ittál és másnap semmi sem esett olyan jól, mint a húsleves. Ennek oka is van. A húsleves, amelyben zöldségeket is főzünk, nagyon sok tápanyagot tartalmaz. A levessel voltaképpen azokat az ásványi anyagokat, sókat pótoljuk, amelyeket az alkohol kivont a szervezetből.

2. Miért egyél tojást?

A macskajaj nem kellemes. Kellemetlen tünettel kell számolnunk, ha előző este sokat ittunk, de másnap, akár könnyedén és egyszerűen regenerálódhatsz, ha tojás is szerepel az étrendedben. A főtt tojásban cisztein található, amely a májnak segít metabolizálni az acetaldehidet, azt a toxikus anyagot, amely az alkohol mellékterméke, és amely az elviselhetetlen fejfájást és lüktetést okozza.

3. Kávét ne, vizet igen

A másnaposságra nem jó a kávé, a víz annál inkább. Miért ne igyál kávét, amikor másnapos vagy? Azért, mert a koffein csak tovább szűkíti az ereket, márpedig az alkoholnak is van egy ilyen hatása. Ellenben szükséged lesz vízre, amely a felborult elektrolit egyensúlyt állítja helyre, amellyel a kellemetlen tüneteid is megszűnhetnek.

4. Aludj sokat

Az alkohol, nagy mennyiségben fogyasztva, egy hatalmas trauma a szervezet számára. Éppen ezért sem javasolt inni, ha másnap vezetnünk kell, vagy olyan fontos tevékenységet kell végeznünk, amely éberséget és nagyfokú koncentrációt igényel. Ha már úgy döntöttél, hogy felöntesz a garatra, másnap aludj, amennyit csak tudsz és pihend ki magad, hogy a szervezeted regenerálódni tudjon.

5. Az alkohol és az idegrendszer

Az alkohol nagy mennyiségben és rendszeresen fogyasztva, akár még idegrendszeri károsodásokat is okozhat. Az alkohol alapvető tápanyagokat von el a szervezetből, így azt mindenképpen pótolnunk kell. Azért sem javasolt rendszeresen és nagy mennyiségben alkoholt fogyasztani, mert ez csökkenti és meg is akadályozhatja egyes tápanyagok felszívódását, így hosszútávon a szervezet nem jut elegendő tápanyaghoz, és így kialakulhatnak különféle betegségek és idegrendszeri problémák. Az idegrendszer még akkor is szenvedhet el károsodást, ha tényleg csak ritkán iszol, de akkor sokat. Éppen ezért kell másnap a B6 - és B12-vitamin beviteléről gondoskodnod.

Kapcsolódó cikkek

A boldogságot - Hogyan legyél boldog?- könnyű elérni.

Hogyan legyél boldog?

Először nekünk kell boldognak lenni ahhoz, hogy másokat is azzá tudjunk tenni. A boldogság kulcsa nálunk, bennünk van, csak meg kell azt találnunk.

Az állóképességet - Az állóképesség javítása – sok módon növelhetjük meg.

Az állóképesség javítása

Az állóképességet több módon is növelhetjük. Mutatjuk is, melyek ezek!

Egészséget - Ajándékozzunk egészséget szeretteinknek – ajándékba is adhatunk.

Ajándékozzunk egészséget szeretteinknek

Az egészség fontos. Ha azt látjuk, hogy egy hozzánk közelállónak nagy szüksége lenne egy olyan termékre, ajándékra, amely az egészségét szolgálná, ne habozzunk, és lepjük meg vele.