Top 3 esküvői dekortrend 2022-ben

A 2022-es év sok változást hozott az emberek életében. Gazdasági, mikro- és makro környezeti szinten egyaránt, melyekre figyelni kell.
Top 3 esküvői dekortrend 2022-ben

Nem feltétlen az élet lett nehezebb, hanem az erőforrásokkal kell megtanulnunk jobban bánni. Talán ennek szem előtt tartása az oka, és tudatosságból alakult ki egy visszafogott, minimalista esküvői trend ebben ez évben. Emberek hosszú időre távol kerültek egymástól, ezért sok minden zajlott a közösségi térben. Sokszor jó szolgálatot tett az internet adta lehetőség, hiszen ma már az eljegyzési gyűrű online vásárlása sem lehetetlen.

Esküvők jellemzői, átalakult trendek

1. A család szerepe felértékelődött, az emberek bensőségesebb szertartásokra vágynak idén, szerető, családias környezetben. Fontosak lettek a megbízható kapcsolatok, mindenki megtanulta megbecsülni azt, ami van. Ezért egyszerűség, visszafogottság jellemzi ezt az esküvői szezont.

2. A modern és a hagyományos stílus egyaránt jelen van, mely virágok terén is megmutatkozik. Nem hiányozhat a szerény, kifinomult stílust tükröző gyöngyvirág, de ugyanakkor megjelennek a lépcsőzetes csokrok is az extravaganciát kedvelők örömére. A színekre a sokféleség jellemző; lehet pasztell vagy vörös, de a monokróm, egyszínű csokor is a letisztultság jegyeit hordozza, esetleg egy szál kiemelkedő, akár eltérő színű virággal. A játékosság és a természetesség is megjelenhet virágcsokrok terén.

3. A menyasszonyi ruhák megjelenésében is tükröződik a változás. Sokan az egyszerűbb ceremónia mellett döntenek, amely a ruhaválasztásra is befolyással lehet. Megjelentek a nadrágkosztümök, és a kétrészes, kiskosztüm megoldások is praktikus, jó választásnak tűnnek. A nagy melegben, nyári esküvőkön kellemes viselet lehet a merész kivágás, letisztult formavilággal ötvözve. A romantika és az egyediség jegyeit hordozzák a pasztell virágmintás ruhák. Formavilágát tekintve sokrétű az idei divat, hiszen egyúttal jelen van a zárt nyak és a szögletes, időnként merész dekoltázs, valamint találkozhatunk puffos ujjakkal, változó hosszúságú ruhákkal, óriási fodrokkal és fűzős – formát kiemelő – megoldásokkal.

Összegzés

Összességében elmondható, hogy az emberek a környezet átalakulásának hatására változnak… De vajon minden téren? Ez a cikk az esküvőtrendekről íródott, ezért próbáltunk összefoglalni minden nyomon követhető változást. Az emberi kapcsolatoktól indulva, a virágtrendeket röviden összefoglalva eljutottunk a menyasszonyi ruháig, amelyet az előzőekkel ellentétben nem feltétlen a szerénység jellemez. Elmondható ugyan, hogy visszafogottság, újrafelhasználás attitűdje fedezhető fel a kétrészes kosztümök esetén, de jelen vannak a mély dekoltázsok is letisztult formavilággal, és megjelentek érdekes, új elemek, mint a puffos ujj, a rengeteg fodor, a fűző, a zárt nyak vagy nyakpánt viselete.

Kapcsolódó cikkek

Top 3 esküvői dekortrend 2022-ben

Top 3 esküvői dekortrend 2022-ben

Változik a környezet, és vele együtt az ember maga. Átalakul az esküvői ruha trend, a virágcsokor színe és elemei is vá