Gin fűszerválogatás készítése házilag

A gineket rendkívül sokan szeretik, ezt legfőképpen a változatos ízvilágának, valamint eleganciájának köszönhető. Számos fűszerrel ízesíthetjük ginünket, sőt a gin fűszerválogatás készítése házilag is lehetséges, így remek lehetőség ez az ital a kísérletezésre is. Kizárólag 18 éven felüliek figyelmébe!
Gin fűszerválogatás készítése házilag

Miben készíthetjük el a saját gin fűszerválogatásunkat?

Ahhoz, hogy mi is elkészíthessük saját fűszerválogatásunkat, mindenképp szükségünk van egy pár dologra. Ezek az alábbiak lehetnek:

· megfelelő üveg, vagy tégely (fém, vagy üveg)

· szárított alapanyagok

· megfelelő szárítási idő

Elsősorban szerezzük be a szárított alapanyagokat. Ezek lehetnek különféle fűszerek valamint gyümölcsök is. A gyümölcsöket akár mi magunk is kiszáríthatjuk, csak akkor figyeljünk arra oda, hogy teljesen száraz legyen a végeredmény. A szárítást végezhetjük sütőben is alacsony hőfokon vagy kifejezetten gyümölcsszárítóban is. Ám ha ez túl macerás lenne számunkra, akkor se aggódjunk, hiszen a gin tonik fűszerek kis kiszerelésben is megvásárolhatóak.

Ezt követően már csak annyi dolgunk van, hogy kiválasztjuk a megfelelő üveget. Ez lehet fém vagy üveg is, amelyiket csak szeretnénk. Az üveg talán annyival jobb, hogy láthatjuk a guszta szárított hozzávalókat, akár még konyhánk dísze is lehet.

Mit tartalmazhat egy fűszerválogatás?

A fűszerválogatásokat, mint ahogy már említettük, mi is elkészíthetjük, de akár meg is vásárolhatjuk őket a webshopokból.

A lényeg, hogy mindkét esetben az alábbiakat tartalmazhatja:

· fűszereket,

· gyümölcsöket,

· virágokat.

Legnépszerűbb fűszerek

Ezen a téren számos fűszert, gyümölcsöt valamint virágot is megemlíthetünk, mégis a legnépszerűbbek az alábbiak lehetnek:

· borókabogyó

· perzsa rózsa szirom és bimbó

· csillagánizs

· kardamon

· rózsabors

· levendula

· hibiszkusz virág

· málna

· áfonya

· citrom

· grapefruit

A borókabogyó szinte elengedhetetlen része minden gin fűszerkeveréknek, hiszen ez adja meg a gin ízét. Emellett számos fűszerrel is ízesíthetjük kedvünk szerint az italt, legyen az rózsabors vagy épp kardamon. A gyümölcsök terén a legnépszerűbbek a szárított citrusok és a málna, áfonya. A virágszirmoknál a rózsa és a hibiszkusz a legelterjedtebb.

Hogyan használjuk a fűszerkeveréket?

A különféle gin fűszerek lehetőséget nyújtanak számunkra arra, hogy ginünket vagy gin tonikunkat olyan íz kombinációkat adjunk, ami számunkra a legtökéletesebb. Szerencsére ezek a szárított ízesítők már hazánkban is egyre elterjedtebbek, ennek köszönhetően széles választék áll rendelkezésünkre. Használata is roppant egyszerű, hiszen csupán annyit kell tennünk, hogy az elkészült ginhez adagoljuk a keveréket majd alaposan felrázzuk azt. Ezt követően a keverékünket állni hagyjuk 24 órán keresztül, ezt követően már fogyaszthatjuk is.

Összegezve

A gin az az alkoholos italkülönlegesség, amit életünk során legalább egyszer ki kell próbálnunk, hiszen rendkívül magával ragadó ízzel rendelkezik mindegyik típus. Számos gin fűszerrel is ízesíthetjük őket, így akár saját ízlésünkhöz igazodva is elkészíthetjük a fűszerválogatásunkat.

Kapcsolódó cikkek

Gin fűszerválogatás készítése házilag

Gin fűszerválogatás készítése házilag

Az alábbi cikkben azzal foglalkozunk részletesebben, hogy a gin fűszerválogatása készítése házilag miként megoldható, és mik közül válogathatunk ezen a téren.

Hogyan készül a valódi pizza?

Hogyan készül a valódi pizza?

A valódi pizza készítése nemcsak egy egyszerű folyamat, hanem egy igazi művészet is, amelyben az alapanyagok kiválasztásától kezdve egészen a sütés módjáig minden lépésben a tökéletes harmónia és precizitás megtalálása a cél.

Bor és gasztronómia: Melyik bor illik a különböző ételekhez

Bor és gasztronómia: Melyik bor illik a különböző ételekhez

A bor és gasztronómia összekapcsolása évezredek óta folyik, és a megfelelő bor kiválasztása az ételhez elengedhetetlen ahhoz, hogy a két ízélmény kiegészítse egymást.