Hogyan díszítsük a falakat tapétákkal?

A tapéta kiválasztásakor tartsuk szem előtt a méretarányt.
Hogyan díszítsük a falakat tapétákkal?

A tapéta mintázatának méretaránya illeszkedjen a helyiséghez, ahová szánták. Tartsa szem előtt a szomszédos szobákat, valamint a falakra akasztani tervezett művészeti alkotásokat. A tapéta kiválasztásakor vegye figyelembe a szoba stílusát és hangulatát. A tapéta nemcsak szép, hanem funkcionális is lehet. Funky és furcsa jelleget is kölcsönözhet a szobának.

A tapéta használatának egyik klasszikus módja a teljes falfelület beborítása. A sikeres tapétahasználat trükkje az, hogy kortárs színekben, mintákban és stílusokban gondolkodjon. Egy merész, grafikus, minden falat beborító tapéta látványos lehet, míg egy egyszerű minta vagy textúra néhány falon finom érdekességet adhat. A tapéta szórakoztató módja lehet egy unalmas szoba feldobásának. Íme néhány tipp, amely segít kiválasztani a megfelelő tapétát a térbe.

A tapéta olcsó alternatívájaként használjon szövetet vagy keményítőt a falak borítására. Vásárolhat szövetet egy helyi kézművesboltban, vagy használhat régi lepedőket háttérként. Az egyedibb megjelenés érdekében festőszalagot is használhat, hogy kép- vagy helykollázsokat készítsen. Ha inkább képet szeretne használni, fontolja meg egy polaroid vagy számítógépes nyomtatás használatát.

Amikor tapétát választ a nappalijába, olyan dizájnt válasszon, amely kiegészíti a szoba többi részét. Vegye figyelembe a szoba méretét és alakját. A nappaliban lévő tapétának elég merésznek kell lennie ahhoz, hogy vonzza a tekintetet. Ha a tapétát visszafogottabb módon szeretné használni, próbáljon ki egy egyszerűbb dizájnt a kandalló vagy a televízió melletti falon. Ne felejtse el azonban, hogy a tapéta nem állandó.

A terrazzo-mintás tapéta klasszikus példája a semleges tapétának, amely jól működik festékkel és burkolatokkal. Semleges megjelenése miatt ideális választás egy merész színösszeállításhoz, de nem vonja el a figyelmet a fókuszpontról. Egy másik remek választás a leopárdmintás tapéta. Ez a tapéta egyszerre lesz figyelemfelkeltő és funkcionális. Akár műalkotásként is használhatja.

Kapcsolódó cikkek

Hogyan díszítsük a falakat tapétákkal?

Hogyan díszítsük a falakat tapétákkal?

A tapéta kiválasztásakor tartsuk szem előtt a méretarányt.

Tippek a kéziszerszámok online vásárlásához

Tippek a kéziszerszámok online vásárlásához

Számos dolgot érdemes figyelembe venni, mielőtt kéziszerszámokat vásárolna online.

Napjaink trendi megoldásai a fürdőszobákban

Napjaink trendi megoldásai a fürdőszobákban

A trendek irányt mutatnak, keresd a legjobbat magadnak! A Wellis fürdőszobai kellékek széles kínálata követi a divatot, fürdőszobádba válassz különleges formavilágot!