Szupersztárnak hitt játékosok, akik megbuktak

Nem gyakran születnek olyan játékosok, akik olyan karriert tudnak befutni, mint Cristiano Ronaldo, vagy Lionel Messi, de annál gyakrabban jósolnak ilyen karriert fiatal tehetségeknek, akik később nem tudják beváltani a hozzájuk fűzött reményeket.
Megbukott sztárok

Szupersztárnak hitt játékosok, akik megbuktak

Nem gyakran születnek olyan játékosok, akik olyan karriert tudnak befutni, mint Cristiano Ronaldo, vagy Lionel Messi, de annál gyakrabban jósolnak ilyen karriert fiatal tehetségeknek, akik később nem tudják beváltani a hozzájuk fűzött reményeket.

Bojan Krkic

Krkic a Barcelona akadémiáján a La Masián nevelkedett , majd természetesen fel is került az első csapathoz, ahol 2007-ben 17 évesen debütálhatott, és az első góljára sem kellett sokat várni. Krkic az első bajnoki szezonjában 31 meccsen 10 gólt szerzett, nem meglepő, hogy mindenki az új Lionel Messit látta benne,így az elvárások is megnőttek vele szemben. A fiatal játékos azonban nem tudta kezelni a rá nehezedő nyomást és ez a játékán is meglátszott, a fejlődése megrekedt. A következő három idényben mindössze 16 bajnoki gólra futott erejéből a katalánoknál. 2012-ben el is hagyta Barcelonát és az AS Roma csapatához igazolt, a váltás azonban nem jött be az olaszoknál sem sikerült átütő teljesítményt nyújtania. Később az AC Milanban, az Ajaxban, a Stoke Cityben, a Mainzban és az Alavesben is megfordult, ám sehol sem találta a formáját. Jelenleg az MLS-ben található Montreal Impact csapatát erősíti.

Marko Marin

A német játékos 2007-ben 18 évesen a Mönchengladbach együttesében mutatkozott be a Bundesligában, 2 évvel később pedig már meghatározó játékos volt a csapatnak, első teljes élvonalbeli idényében 13 gólpasszig jutott el, ez a teljesítmény elegendő volt ahhoz, hogy leigazolja a Werder Bremen. A brémaiak 2009 nyarán 8 millió eurót sem sajnált kifizetni a 20 éves játékosért, Marin Brémában is remekelt a következő 3 évben 116 mérkőzésen 13 gólt szerzett és 35 gólpasszt osztott ki, ebben az időszakban a német futball legnagyobb ígéretei között tartották számon, egyesek Lionel Messiéhez hasonlították a képességeit. A fiatal játékos neve ekkor már minden európai topklub vásárlási listáján rajta volt, melyek közül végül 2012-ben a Chelsea szerezte meg, leigazolásához hatalmas reményeket fűztek Londonban, csakhogy a német futballista nem tudott alapemberré válnia klubnál, a 2012/13-as szezon nagyrészében csak a lelátóról figyelhette a csapat meccseit. Mint később kiderült ez volt az egyetlen szezonja a kékeknél, a londoniak ugyanis a következő 4 évben többszőr is kölcsönadták. Játszott a spanyol Sevillában, az olasz Fiorentinában, a belga Anderlechtben, illetve a török Trabzonsporban, míg végül 2016 nyarán sikerült végleg megszabadulniuk tőle. Marin azóta megfordult az Olympiakoszban, a Crvena Zvezdában, jelenleg pedig az Al-Ahli csapatában futballozik.

Freddy Adu

A ghánai születésű játékos 2004-ben mindössze 14 éves volt, amikor aláírhatta első profi szerződését az amerikai D.C. United-el, ahol rögtön az MLS legjobban fizetett játékosa lett, miután a Nike 1 millió dolláros szerződést kötött vele. Profi karrierje álomszerűen indult, két hétre rá megszerezte az első találatát a bajnokságban, amivel a liga történetének a legfiatalabb gólszerzője lett. Adu 2006-ig erősítette a D.C. United csapatát, ez idő alatt 11 gólt és 17 gólpasszt hozott össze, ami egy 16 éves játékostól nagyon jó teljesítmény, ebben az évben egyébként az amerikai válogatottban is bemutatkozhatott. 2006-ban nagy lehetőséghez jutott, hiszen 2 hetes próbajátékon vehetett részt a Manchester Unitednél, ahol meggyőző teljesítményt nyújtott, de munkavállalási engedélyt nem kapott, így vissza kellett térnie az Egyesült Államokba, ahol a Salt Lake City gárdájához igazolt. 2007 nyarán a portugál Benfica szerződtette, ekkor mindenki arra számított, hogy ezzel végre beindul a karrierje, ám épp az ellenkezője történt. Adu nem váltotta meg a világot a Benficánál, úgyhogy 3 éves gyötrődés következett, folyamatosan kölcsönadták más csapatokhoz, ám sehol sem játszott 13 meccsnél többet egy idényben. 2011-ben végül hazaigazolt, majd még megfordult Brazíliában és Szerbiában is, miután az amerikai másodosztályba igazolt vissza. 2018 óta szerződést bontottak vele az amerikai harmadosztályban, azóta pedig nincs csapata.

Kapcsolódó cikkek

Legtöbb Bajnokok Ligája gól

Legtöbb gól egy Bajnokok Ligája idényben

Lejátszották az elődöntőket a Bajnokok Ligájában, ahol a PSG és a Bayern München jutott be a döntőbe. A Bayern München csapata elképesztő mennyiségben rugdosta a gólokat az idei BL-szezonban, ennek apropóján megnéztünk minden idők legtöbb gólt szerző BL c

Drága magyar igazolások

Legdrágább magyar igazolások

A lista első két helyén ugyanaz az játékos található, valószínűleg ez a név senkinek nem fog meglepetést okozni, azonban a harmadik pozícióban található igazolásért már a 80-as évekig kellett visszemennünk.

Klubhű játékosok Magyarországon

Legrégebben a csapatuknál lévő játékosok az NB 1-ben

Van olyan játékos, aki már több mint 10 éve erősíti ugyanazt a csapatot a magyar élvonalban, de légiósok is akadnak, akik elég előkelő helyezést foglalnak el ezen a listán.