Legtöbb gól egy Bajnokok Ligája idényben

Megnéztük minden idők legtöbb gólt szerző BL csapatait.
Legtöbb Bajnokok Ligája gól

Ezt a listát az 1999/2000-es szezonba játszó Barcelona csapata vezeti, akik akkor 16 mérkőzésen 46-szor találtak a kapuba. A döntő azonban nem jött össze a katalánoknak abban az évben, az elődöntőben a Valencia búcsúztatta őket, de a spanyol házidöntő így sem maradt el, végül a Real Madrid simán 3-0 arányban nyerni tudott ott. A Barcelonából Rivaldo 10 góli jutott, ezzel holtversenyben gólkirályi címet ünnepelhetett, de Kluivert és Luis Enrique is eljutott 7-7 gólig.

A második helyre fér oda az idei Bayern, akik ha a gólátlagot vettük volna figyelembe, akkor simán túlszárnyalnák a Barcelonát, hiszen 9 találkozó alatt értek el eddig 39 gólt, ami több mint 4-es gólátlagot jelent. Már csak a döntő van hátra a bajoroknak, nagy kérdés, hogy ott is tudják-e folytatni ezt a domináns támadójátékot. Robert Lewandowski 15 góllal simán vezeti jelenleg a góllövőlistát és Cristiano Ronaldo 17 gólos BL-rekordja is látótávolságon belül van a lengyelnek. Raja kívül Serge Gnabry szerzi a további Bayern gólok nagyrészét, a német játékos 9 gólt lőtt eddig az idei BL-idényben.

Ezután a 13/14-es Real Madrid csapata következik, akik meg is nyerték akkor a Bajnokok Ligáját, hosszú idő után tudott a csapat diadalmaskodni ekkor a BL-ben, ezután azonban még egy triplázás is összejött nekik a 2010-es években. A csapat gólvágója természetesen Cristiano Ronaldo volt, aki ekkor hozott egy 17 gólos szezont, ami mai napig a legeredményesebb BL-idény egy játékostól. A Real támadó triójából Bale 6 gólig jutott Benzema pedig 5 találatot szerzett.

Érdemes még kiemelni a csapatból Di María játékát, aki nagyon sok gólpasszt osztott a szezonban.
Ezután a tavaly előtti Liverpool következik, akiknek döntőt ért ez a sok gól, de ott a Real Madrid kifogott rajtuk. A Liverpoolnál egy komolyabb trióról is beszélhetünk, hiszen Salah,Mané és Firmino is 10 gólig jutott ebben az idényben. James Milner pedig 9 gólpasszt osztott ki, amivel megnyerte ezt a kategóriát, de Firmino is 8-szor kiszolgálta a csapattársait a 10 gólja mellett.

Kapcsolódó cikkek

Csónakmotorral felszerelt felfújható csónak - váltsa végre valóra álmát!

Csónakmotorral felszerelt felfújható csónak - váltsa végre valóra álmát!

Nemcsak a gyerekek álmodnak egy saját hajóról, hanem a felnőttek is.

Klubhű játékosok Magyarországon

Legrégebben a csapatuknál lévő játékosok az NB 1-ben

Van olyan játékos, aki már több mint 10 éve erősíti ugyanazt a csapatot a magyar élvonalban, de légiósok is akadnak, akik elég előkelő helyezést foglalnak el ezen a listán.

Legértékesebb tizenegy Magyarországon

Legértékesebb XI az NB 1-ben

Nem meglepő, hogy a magyar elsőosztály legértékesebb tizenegyébe két csapat ad csak játékosokat, mivel az utóbbi évekbe egyértelműen az FTC és a Videoton uralja a magyar futballt. A kezdőtizenegybe mindössze két magyar játékos fért be.