TOP labdarúgók kontinensenként

Európa és Dél-Amerika legértékesebb játékosai biztosan nem fognak meglepetést okozni, de rajtuk kívül is van élet, nézzük meg a legértékesebb játékosokat kontinensekre lebontva.
A világ legjobb labdarúgói

Az európai listát Kylian Mbappé vezeti, mögötte a Manchester City sztárja Raheem Sterling található, a harmadik pozícióba pedig egy másik City-s, Kevin de Bruyne van. A belga után pedig újabb három angol labdarúgó következik, Harry Kane, Jadon Sancho és Trent Alexander Arnold. Ebből a szempontból nagyon érdekes lesz majd az angolok Euróba-bajnoki szereplése, hiszen jelenleg a 6 legértékesebb európai játékosból 4 angol.
A dél-amerikai listát Neymar vezeti, majd Messi és Dybala következik, tehát semmi újdonságot nem tudunk mondani ezzel. Az első két játékos átlépi a 100 millió eurós értéket is.
Észak-Amerikában ennél már izgalmasabb a helyzet, hiszen az első helyen az idei szezonban berobbant Alphonso Davies van, aki a Bayern München alapemberévé nőtte ki magát a szezonban, és egy üde színfoltja a jelenlegi Bayern-nek, és az sem megszokott, hogy egy kanadai játékos játszik egy top klubban. Davis még csak 19 éves és óriási potenciál van benne, Észak-Amerikában már ő a legértékesebb. A második helyen pedig egy újabb nagyon fiatal tehetség jön, Cristian Pulisic is a Bundesligában tűnt fel, de azóta már a Chelsea csapatát erősíti. A 21 éves játékosnak Davishez hasonlóan 60 millió euró az értéke jelenleg. A harmadik helyen a mexikói Raúl Jimenez van, aki nagyszerű szezonon van túl, ez kellett hogy a harmadik helyre érhessen, hiszen komoly tehetségek követik még a 29 éves labdarúgót. Ott van a jamaikai Leon Bailey a Leverkusenből, de Hirving Lozano, vagy éppen Jonathan David előtt is szép jövő áll.
Afrikában újra jönnek a már szupersztár játékosok, első két helyen a két liverpooli támadó Mo Salah és Sadio Mané van, mindkettejük értéke 120 millió euró. A harmadik helyre pedig az Arsenal gólvágója Aubameyang fér oda, akit Koulibaly, Hakimi, majd Mahrez követ. Ez a felhozatal megmutatja, hogy milyen erős az afrikai futball, és még bőven sorolhatnánk a neveket.
A leggyengébb felhozatal Óceániában van, egy játékos tudja túlszárnyalni a 10 millió eurót, méghozzá Chris Wood a Burnley támadója, mögötte Winston Reid következik a Sporting Kansas Cityből, majd Ryan Thomas a PSV csapatából.
Utoljára pedig a legnagyobb kontinens, Ázsia maradt, ahol egy már befutott játékos van az élen, Son 64 millió eurós értékével simán vezeti a listát. Mögötte azonban egy nagyon tehetséges fiatal játékos következik, Takefusa Kubo a Villareal szélsője még csak 19 éves, de már 30 millió euró az értéke. A harmadik helyen pedig Sardar Azmoun található a Zenitből.

Kapcsolódó cikkek

Klubhű játékosok

TOP klubhű játékosok

A labdarúgás világában sok esetben a pénz irányítja a játékosokat, azonban akadnak olyan futballisták, akiknél nem ez az elsődleges és hosszú éveket képesek lehúzni egy klubnál. Megnéztük kik az európai topligák leghűségesebb játékosai.

Megbukott sztárok

Szupersztárnak hitt játékosok, akik megbuktak

Nem gyakran születnek olyan játékosok, akik olyan karriert tudnak befutni, mint Cristiano Ronaldo, vagy Lionel Messi, de annál gyakrabban jósolnak ilyen karriert fiatal tehetségeknek, akik később nem tudják beváltani a hozzájuk fűzött reményeket.

Legjobb kapusok a BL-ben

A Bajnokok Ligája legjobb kapusai

Összeállítottunk egy listát a BL legjobb hálóőreiről az alapján, hogy a mérkőzéseiknek hány százalékát tudták lehozni kapott gól nélkül. Azokat a kapusokat vettük figyelembe, akik legalább 50 Bajnokok Ligája találkozón pályára léptek.