A legjobb szövet típusok függönyökhöz

Számos különböző anyagtípus létezik, de a függönyökhöz való legjobb választás az Ön személyes ízlésétől és a kialakítandó helyiség típusától függ.
A legjobb szövet típusok függönyökhöz

A pamut az egyik leggyakoribb szövet, és a legtöbb típus magas szálszámmal rendelkezik. A legtöbb pamutkeverék elég vastag ahhoz, hogy függönybélés nélkül is megtartsa a formáját. A lenszálakból készült lenvászon finom textúrájú, és jó választás függönyökhöz, mivel nem zárja el a fényt, mint egyes átlátszatlan anyagok.

A függönyök stílusát és funkcionalitását a választott anyag határozza meg, és fontos, hogy a szoba általános témájához illő anyagot válasszon. Ha például túl nehéz függönyt használ, szobája egyhangúnak tűnhet, míg egy könnyű függöny befejezetlennek tűnik. A legfontosabb, hogy a függönyszövetek kiválasztásakor figyelembe vegye a színt, a textúrát és az árat. Ha meghatározza a függönyök célját, jobb elképzelése lesz arról, hogy melyik anyag a legjobb választás.

A lenvászon az egyik legerősebb természetes szál, és ideális drapériákhoz. A vászon drapériáknak megvan a megfelelő súlyuk ahhoz, hogy kitartsanak, és ezeknek a szálaknak az ereje teszi a vászon drapériákat tökéletes választássá. Személyes igényeitől függően könnyű vagy vastag vászonfüggönyöket találhat. Ha egy hagyományosabb megjelenés érdekli, fontolóra veheti a selyemfüggöny használatát. A vászon szépsége, hogy teljesen hipoallergén, és nem vérzik be a szobába.

A függönyök egyéb gyakori anyagai közé tartozik a pamut és a muszlin. Ez utóbbi egy vékony ruhaszövet, amely lehet átlátszatlan vagy átlátszó. Mindkét esetben bélésre van szükség a szövethez. Ez a bélés pufferként szolgál a külső szövet és az üveg között. A bélés emellett megvédi a külső anyagot az UV-sugaraktól, és a huzat elkerülése érdekében extra vastagságot biztosít. A teljes átlátszatlanság érdekében válasszon sötétítő anyagot.

A bársony és a szatén egyaránt fényűző és drága, és ideálisak olyan ablakokhoz, amelyeknek nagy hatást kell kifejteniük. A damaszt és brokát függönyök virágmintásak, és gyakran selyem- vagy pamutszálakból készülnek. Magas áruk ellenére ezek a függönyök még mindig drágák, és nehezebb anyaggal kell bélelni őket. Ha azonban aggódik e függönyök súlya miatt, választhat könnyű anyagokat, például voilt vagy műselymet.

A függönyszövet kiváló minőségű anyagból készül. A legtöbb háztartási boltban kapható drapéria szövet. Az ilyen típusú szövetek általában meglehetősen tartósak, és megfizethető áron vásárolhatók meg. A pamutszövet hajlamos lehet könnyen gyűrődni. Ha azonban azt szeretné, hogy a drapériák még évekig jól nézzenek ki, a pamut jó választás. Amellett, hogy a pamutszövet erős, gőzölést igényelhet, hogy nagyszerűen nézzen ki.

Ha luxusfüggönyök vásárlását tervezi, vegye figyelembe, hogy milyen szintű magánéletre van szüksége. Bár a függönyök nem zárnak el minden fényt, legalább lágyabb megjelenést kölcsönöznek a szobának, mint a bútorok és kiegészítők. Ha szeretné megvédeni magát és otthonát a nem kívánt látogatóktól, fontolja meg a vászonfüggönyöket. A lenvászon átlátszó, gomolygó jellege olyan földies megjelenést kölcsönöz a vászonfüggönyöknek, amely tökéletes a magánélet védelmére. A vászon azonban gyakori mosást és szárítást igényel.

Kapcsolódó cikkek

Gyerekruhák – a Tchibo gyerekruházat kínálatából válogattunk

Gyerekruhák – a Tchibo gyerekruházat kínálatából válogattunk

Az őszi és a téli hónapokban különösen fontos, hogy a család legkisebb tagjainak a ruhatára is a legmegfelelőbb darabokból álljon.

Sportruhák jógához, fitneszhez, XXL-es méretig

Sportruhák jógához, fitneszhez, XXL-es méretig

A Tchibo webáruház sportruházat kínálatából válogattunk.

Bővült a Tchibo webshop fehérnemű kínálata

Bővült a Tchibo webshop fehérnemű kínálata

Romantikus és rendkívül kellemes viseletű fehérneműkre és kényelmes, otthoni ruházatra bukkantunk a Tchibo webáruház vadonatúj kínálatában.