Öt tipp kiskutya tanításához

Szerencsére számos egyszerű és hatékony módszer létezik, amelyekkel biztosíthatod, hogy kutyád megfelelően viselkedjen.
Öt tipp kiskutya tanításához

A jutalomfalatokat használva megtaníthatod kiskutyádat arra, hogy engedelmes legyen és engedelmeskedjen a parancsaidnak. Kezdetnek próbáljon meg jutalomfalatokat dobálni az ételtálak, pihenőhelyek és cipők közelében. Irányítsa át a kiskutyát, amikor megpróbál megrágni dolgokat azzal, hogy alternatívát ad neki.

A kiskutya kiképzésekor használja a nevét és ugyanazt a nyelvet, mint a gyermekeivel. Használja a hangját és a testbeszédét a kölyök nevének hívására. Ügyeljen arra, hogy csak egyszer mondja ki, és nyugodtan menjen oda a kiskutyához. Amikor jön, dicsérje meg és jutalmazza meg. Ne feledje, a jó visszahívás a legfontosabb és legmeghatározóbb készség, amelyet megtaníthat vadonatúj kiskutyájának. Ez akár a kiskutya életét is megmentheti!

A szóbeli dicséret egy másik nagyszerű módja a kiskutya kiképzésének. A szóbeli dicséret segít megerősíteni a pozitív viselkedést és erősíti a kötődésüket. A kiskutya megtanulja, hogy a jó viselkedést dicsérettel és jutalomfalatokkal társítsa. Ha megdicséri kiskutyáját, amikor valamit jól csinál, akkor jól fogja érezni magát, és megtanul engedelmeskedni Önnek. A pozitív megerősítés alkalmazásával biztosíthatja, hogy kiskutyája jól viselkedő családtagja legyen. Ne feledje, hogy a kiskutya figyelme korlátozott, ezért legyen türelmes és kedves. Ha nem dicséri meg eléggé, lehet, hogy nem fog ugyanúgy reagálni.

Ne feledje, hogy a kiskutya kiképzése szórakoztató! Ez mindkettőtök számára szórakoztatóbbá és kifizetődőbbé teszi a kiképzést. Ne feledje, hogy egyetlen kiskutya sem lesz tökéletes. Ezért ne érezd magad zavarban, ha a kiskutyád ugat vagy a földön nyüszít a kiképzőórán. Próbáljon meg egy reális időkeretet kitűzni, és tartsa magát hozzá. Törekedjen a napi tizenöt perces edzésre. Örülni fogsz, hogy megtetted az erőfeszítést.

A fogzás egy másik fontos kérdés. A fogzási szakaszban a kiskutya mindent és mindenkit megrág, ami a keze ügyébe kerül. Egy nagy teherbírású, jutalomfalattal kitömhető játék segíthet abban, hogy a kiskutya figyelmét a megfelelő kifutók felé irányítsa. A rágás visszaszorítására használhatja az "áú" technikát is. Jutalmazza meg a kiskutyát, ha leül és azt mondja, hogy "ül", hogy a kiskutyát elriassza a nem megfelelő tárgyak rágásától.

A póráztanítás szintén fontos, hogy a kiskutya nyugodt maradjon. A póráz kemény lehet a nyolc kilós kölyökkutyák számára, de egy 80 kilós kutya is képes áthúzni téged. A póráztréning során tartsa a kölyökkutyát Ön mellett úgy, hogy lazán tartja a pórázt, miközben Ön halad előre. Ha meghúzza, álljon meg, és hagyja, hogy a kiskutya megszaglássza, mielőtt újra előre engedné. Ha egyszer megtanul leülni anélkül, hogy téged rángatna, sokkal könnyebb lesz őt irányítani.

Amíg otthon van a kiskutyával, próbálja meg korlátozni a hozzáférését olyan helyekre, ahol Ön éber szemmel tudja tartani. Használjon bébikapukat és fakapukat, hogy kiskutyáját olyan területre zárja, ahol figyelemmel tudja kísérni. Ha egy időre magára kell hagynia a kiskutyát, fontolja meg a ketrec használatát, hogy biztonságos helyen tarthassa. Megpróbálhatja arra is megtanítani, hogy a ketrecében maradjon, amikor Ön nincs otthon.

Kapcsolódó cikkek

Mi az a memóriahab?

Mi az a memóriahab?

Amikor matracot vásárol, talán elgondolkodik azon, hogy "Mi az a memóriahab?".

A költözés legnehezebb részei

A költözés legnehezebb részei

A nagyméretű, terjedelmes bútorok egyik otthonból a másikba való költöztetése nem könnyű feladat.

Hogyan tárolja gyermekei játékait

Hogyan tárolja gyermekei játékait

Az, hogy hogyan tárolja gyermekei játékait, zavaros téma lehet, ha több gyermeke van, vagy ha korlátozott helyet próbál kihasználni.