Öt tipp kiskutya tanításához

Szerencsére számos egyszerű és hatékony módszer létezik, amelyekkel biztosíthatod, hogy kutyád megfelelően viselkedjen.
Öt tipp kiskutya tanításához

A jutalomfalatokat használva megtaníthatod kiskutyádat arra, hogy engedelmes legyen és engedelmeskedjen a parancsaidnak. Kezdetnek próbáljon meg jutalomfalatokat dobálni az ételtálak, pihenőhelyek és cipők közelében. Irányítsa át a kiskutyát, amikor megpróbál megrágni dolgokat azzal, hogy alternatívát ad neki.

A kiskutya kiképzésekor használja a nevét és ugyanazt a nyelvet, mint a gyermekeivel. Használja a hangját és a testbeszédét a kölyök nevének hívására. Ügyeljen arra, hogy csak egyszer mondja ki, és nyugodtan menjen oda a kiskutyához. Amikor jön, dicsérje meg és jutalmazza meg. Ne feledje, a jó visszahívás a legfontosabb és legmeghatározóbb készség, amelyet megtaníthat vadonatúj kiskutyájának. Ez akár a kiskutya életét is megmentheti!

A szóbeli dicséret egy másik nagyszerű módja a kiskutya kiképzésének. A szóbeli dicséret segít megerősíteni a pozitív viselkedést és erősíti a kötődésüket. A kiskutya megtanulja, hogy a jó viselkedést dicsérettel és jutalomfalatokkal társítsa. Ha megdicséri kiskutyáját, amikor valamit jól csinál, akkor jól fogja érezni magát, és megtanul engedelmeskedni Önnek. A pozitív megerősítés alkalmazásával biztosíthatja, hogy kiskutyája jól viselkedő családtagja legyen. Ne feledje, hogy a kiskutya figyelme korlátozott, ezért legyen türelmes és kedves. Ha nem dicséri meg eléggé, lehet, hogy nem fog ugyanúgy reagálni.

Ne feledje, hogy a kiskutya kiképzése szórakoztató! Ez mindkettőtök számára szórakoztatóbbá és kifizetődőbbé teszi a kiképzést. Ne feledje, hogy egyetlen kiskutya sem lesz tökéletes. Ezért ne érezd magad zavarban, ha a kiskutyád ugat vagy a földön nyüszít a kiképzőórán. Próbáljon meg egy reális időkeretet kitűzni, és tartsa magát hozzá. Törekedjen a napi tizenöt perces edzésre. Örülni fogsz, hogy megtetted az erőfeszítést.

A fogzás egy másik fontos kérdés. A fogzási szakaszban a kiskutya mindent és mindenkit megrág, ami a keze ügyébe kerül. Egy nagy teherbírású, jutalomfalattal kitömhető játék segíthet abban, hogy a kiskutya figyelmét a megfelelő kifutók felé irányítsa. A rágás visszaszorítására használhatja az "áú" technikát is. Jutalmazza meg a kiskutyát, ha leül és azt mondja, hogy "ül", hogy a kiskutyát elriassza a nem megfelelő tárgyak rágásától.

A póráztanítás szintén fontos, hogy a kiskutya nyugodt maradjon. A póráz kemény lehet a nyolc kilós kölyökkutyák számára, de egy 80 kilós kutya is képes áthúzni téged. A póráztréning során tartsa a kölyökkutyát Ön mellett úgy, hogy lazán tartja a pórázt, miközben Ön halad előre. Ha meghúzza, álljon meg, és hagyja, hogy a kiskutya megszaglássza, mielőtt újra előre engedné. Ha egyszer megtanul leülni anélkül, hogy téged rángatna, sokkal könnyebb lesz őt irányítani.

Amíg otthon van a kiskutyával, próbálja meg korlátozni a hozzáférését olyan helyekre, ahol Ön éber szemmel tudja tartani. Használjon bébikapukat és fakapukat, hogy kiskutyáját olyan területre zárja, ahol figyelemmel tudja kísérni. Ha egy időre magára kell hagynia a kiskutyát, fontolja meg a ketrec használatát, hogy biztonságos helyen tarthassa. Megpróbálhatja arra is megtanítani, hogy a ketrecében maradjon, amikor Ön nincs otthon.

Kapcsolódó cikkek

Hogyan díszítsük a falakat tapétákkal?

Hogyan díszítsük a falakat tapétákkal?

A tapéta kiválasztásakor tartsuk szem előtt a méretarányt.

Az 5 legfontosabb dolog, amit átépítés előtt mindenképpen gondolj át

Az 5 legfontosabb dolog, amit átépítés előtt mindenképpen gondolj át

Összegyűjtöttük az 5 legfontosabb dolgot, amit átépítés előtt mindenképpen gondoljunk át, ha gördülékeny felújítás/átalakítás a célunk.

Tippek a kéziszerszámok online vásárlásához

Tippek a kéziszerszámok online vásárlásához

Számos dolgot érdemes figyelembe venni, mielőtt kéziszerszámokat vásárolna online.