Kezdő SUP-os vagy? Így válassz SUP deszkát!

Bárkiből lehet SUPersztár, ugyanis soha nincsen késő belecsobbanni a vízi sportolás élménytengerébe. Természetesen nem kell rögtön profi babérokra törni, csak szépen komótosan előre haladni/evezni. Mert a lényeg elsősorban nem a teljesítmény, hanem az öröm, amit a vízi kalandozás egy az egyben borítékol.
Kezdő SUP-os vagy? Így válassz SUP deszkát!

Mi adhat lendületet a vízi kalandozáshoz?

A víz szeretete például, ez mondjuk alap, ami nélkül eleve esélytelen a történet. Aztán a motiváltság, mert azért kezdetben nyilván elkerülhetetlen a tanulási szakasz. Ekkor a türelem pont ugyanannyira jelentős erény, mint az elhivatottság. Aztán persze a kihívások iránt érzett nyitottság sem árt, mert akadhatnak váratlan helyzetek, amiket előre esélytelen lezongorázni. A SUP mindehhez megbízható társként szolgálhat. Stabil alapot nyújt, miközben a fejlődésnek sincsen akadálya. Magyarul az unalom ezen a területen nem játszik! Az más kérdés persze, hogy ki-mikor jut el arra a szintre, ahol továbbléphet, vagy egyáltalán el akar-e jutni erre a pontra, mert sokan örömmel maradnak a hobbi élvezetnél, aminél tényleg nincsen ringatóbb élmény! Ami tulajdonképpen céloktól függetlenül megmásíthatatlan tény, hogy a deszka olyan kalandokat hívhat életre, amik páratlanok és utánozhatatlanok. Sokan kívülről bár úgy látják ez a sport mókás siklás csupán, de azért aki benne van tudja, hogy a fizikumra is bőven szükség van. Szóval a vízi csobbanások közepette még az edzésmunka is borítékolható.

Miről ismerhető fel az optimális választás?

Arról, hogy testre szabott, ennyire egyszerű! A SUP deszka kiválasztása kizárólag akkor bonyolult feladat, ha mindenki véleménye számít, csak éppen az egyéni igények nem merülnek fel, mint útmutatók. Pedig ezek azok, amikre az elégedettségre okot adó vásárlás támaszkodhat. Hogy miért? Azért, mert mondhat bárki bármit, a saját tapasztalatnál nincsen fontosabb. És tapasztalhat bárki bármit, de az egyéni megéléseknél nincsen mérvadóbb. Úgyhogy bár sohasem árt a jó tanácsokat meghallgatni, de végül az egyedi elvárások azok, amikre a vásárlást érdemes alapozni.

Kapcsolódó cikkek

Csónakmotorral felszerelt felfújható csónak - váltsa végre valóra álmát!

Csónakmotorral felszerelt felfújható csónak - váltsa végre valóra álmát!

Nemcsak a gyerekek álmodnak egy saját hajóról, hanem a felnőttek is.

Érdekességek Európa futballjáról

Érdekességek az európai labdarúgó bajnokságokból

Körülnéztünk Európa minden pontvadászatában és megvizsgáltuk, mely bajnokságokba játszik a legtöbb légiós, hol mennyi az átlagéletkor és egyéb további érdekességeket is összegyűjtöttünk.

Miben rejlik a fekvőtámasz hatása?

Miben rejlik a fekvőtámasz hatása?

A fekvőtámasz egy hatékony, testtömeges gyakorlat, amely számos izomcsoportot megmozgat és többféle pozitív hatással bír a testre és az általános egészségre.