Három olyan sport, ami gyorsan és hatékonyan égeti a kalóriát

Kíváncsi vagy, hogyan tudsz a leggyorsabban látványos eredményeket elérni a fogyásban és a kalóriaégetésben? Összegyűjtöttük a 3 legjobb sportágat, ami valóban nagyon égeti a kalóriákat.
Három olyan sport, ami gyorsan és hatékonyan égeti a kalóriát

Az egészséges életmód elengedhetetlen feltétele a rendszeres testmozgás, hiszen így tarthatjuk formában és karban testünket, valamint a szervezetet. Azonban ha ezen túl a látványos fogyás a célunk, érdemes a számunkra megfelelő edzéseket kiválasztani. Viszont annál „könnyebben” működik a folyamat, minél inkább élvezzük az adott mozgásfajtát.

Amennyiben az alábbiak közül egyik sem nyeri el tetszésedet, érdemes kipróbálni pár újszerű sportágat, amelyek nem csak kalóriaégetők, hanem szórakoztatók is.

Íme 3 jól bevált sportág, ami leginkább segíthet a fogyásban:

  • Tenisz: óránként legalább 600 kalóriát égethetünk el teniszezés közben, ráadásul a folyamatos sprintek és adogatások különösen nagymértékben fejlesztik az izmokat és az állóképességet egyaránt. A nagy ütések, szervák és röpték után azonnal vissza kell helyezkedni középpályára, így tehát valóban folyamatos és állandó mozgásban van egy teniszező.

  • Biciklizés: alacsony energiabefektetésű kardió jellegű sportág, amely csodás lehetőség azok számára, akik több kilótól szeretnének viszonylag gyorsan megszabadulni. Mivel rengeteg kalóriát égethetünk el segítségével, ezért mindenképpen érdemes beiktatni edzéstervünkbe, legalább ami a nyári évszakokat illeti. Előnye, hogy gyerekkel is űzhető, hiszen kiváló gyerek kerékpárok kaphatók ma már. Benti párjaként jelenik meg a közkedvelt spinning, amely szintén szuper lehetőség minden sportolni vágyó ember számára.

  • Futás: a közhiedelemmel ellenkezőleg, a futás nem csak a fiatalok számára ajánlott sport. Bármelyik korosztály számára kedvező, pozitív hatással lehet a kocogás, természetesen mindenkinek a maga tempójában. A fizikai pozitívumok és előnyök mellett fontos tudni, hogy mentálisan is kifejezetten jótékony hatással bír az emberi pszichére. Egy kiadós futás után mindenki frissnek és üdének érezheti magát, így tehát elősegíti a szellemi munkavégzést, és a belső harmónia kialakulását egyaránt. Nem utolsó sorban pedig ez az egyik legjobb kalóriaégető sportág.

Kapcsolódó cikkek

Kezdő SUP-os vagy? Így válassz SUP deszkát!

Kezdő SUP-os vagy? Így válassz SUP deszkát!

Bárkiből lehet SUPersztár, ugyanis soha nincsen késő belecsobbanni a vízi sportolás élménytengerébe.

Legértékesebb tizenegy Magyarországon

Legértékesebb XI az NB 1-ben

Nem meglepő, hogy a magyar elsőosztály legértékesebb tizenegyébe két csapat ad csak játékosokat, mivel az utóbbi évekbe egyértelműen az FTC és a Videoton uralja a magyar futballt. A kezdőtizenegybe mindössze két magyar játékos fért be.

Klubhű játékosok Magyarországon

Legrégebben a csapatuknál lévő játékosok az NB 1-ben

Van olyan játékos, aki már több mint 10 éve erősíti ugyanazt a csapatot a magyar élvonalban, de légiósok is akadnak, akik elég előkelő helyezést foglalnak el ezen a listán.