Három olyan sport, ami gyorsan és hatékonyan égeti a kalóriát

Kíváncsi vagy, hogyan tudsz a leggyorsabban látványos eredményeket elérni a fogyásban és a kalóriaégetésben? Összegyűjtöttük a 3 legjobb sportágat, ami valóban nagyon égeti a kalóriákat.
Három olyan sport, ami gyorsan és hatékonyan égeti a kalóriát

Az egészséges életmód elengedhetetlen feltétele a rendszeres testmozgás, hiszen így tarthatjuk formában és karban testünket, valamint a szervezetet. Azonban ha ezen túl a látványos fogyás a célunk, érdemes a számunkra megfelelő edzéseket kiválasztani. Viszont annál „könnyebben” működik a folyamat, minél inkább élvezzük az adott mozgásfajtát.

Amennyiben az alábbiak közül egyik sem nyeri el tetszésedet, érdemes kipróbálni pár újszerű sportágat, amelyek nem csak kalóriaégetők, hanem szórakoztatók is.

Íme 3 jól bevált sportág, ami leginkább segíthet a fogyásban:

  • Tenisz: óránként legalább 600 kalóriát égethetünk el teniszezés közben, ráadásul a folyamatos sprintek és adogatások különösen nagymértékben fejlesztik az izmokat és az állóképességet egyaránt. A nagy ütések, szervák és röpték után azonnal vissza kell helyezkedni középpályára, így tehát valóban folyamatos és állandó mozgásban van egy teniszező.

  • Biciklizés: alacsony energiabefektetésű kardió jellegű sportág, amely csodás lehetőség azok számára, akik több kilótól szeretnének viszonylag gyorsan megszabadulni. Mivel rengeteg kalóriát égethetünk el segítségével, ezért mindenképpen érdemes beiktatni edzéstervünkbe, legalább ami a nyári évszakokat illeti. Előnye, hogy gyerekkel is űzhető, hiszen kiváló gyerek kerékpárok kaphatók ma már. Benti párjaként jelenik meg a közkedvelt spinning, amely szintén szuper lehetőség minden sportolni vágyó ember számára.

  • Futás: a közhiedelemmel ellenkezőleg, a futás nem csak a fiatalok számára ajánlott sport. Bármelyik korosztály számára kedvező, pozitív hatással lehet a kocogás, természetesen mindenkinek a maga tempójában. A fizikai pozitívumok és előnyök mellett fontos tudni, hogy mentálisan is kifejezetten jótékony hatással bír az emberi pszichére. Egy kiadós futás után mindenki frissnek és üdének érezheti magát, így tehát elősegíti a szellemi munkavégzést, és a belső harmónia kialakulását egyaránt. Nem utolsó sorban pedig ez az egyik legjobb kalóriaégető sportág.

Kapcsolódó cikkek

Így tekerd magad egészségesebbé

Így tekerd magad egészségesebbé

Városi bicikli vásárlása megtérülő beruházás. Jótékony hatása egészségügyi, szociális, társadalmi és gazdasági téren is megmutatkozik.

Klubhű játékosok Magyarországon

Legrégebben a csapatuknál lévő játékosok az NB 1-ben

Van olyan játékos, aki már több mint 10 éve erősíti ugyanazt a csapatot a magyar élvonalban, de légiósok is akadnak, akik elég előkelő helyezést foglalnak el ezen a listán.

Legtöbb Bajnokok Ligája gól

Legtöbb gól egy Bajnokok Ligája idényben

Megnéztük minden idők legtöbb gólt szerző BL csapatait.