A leghíresebb francia borok

Ha szereti a bort, akkor tudja hogy a francia borok a világ legjobbjai közé tartoznak. Több ezer éves múltra visszatekintő történelmével ez az ország nagy borpiaccal rendelkezik. Ennek eredményeképpen a franciaországi éttermek választéka meglehetősen széles.
A leghíresebb francia borok

Franciaország egyik leghíresebb bortermelő vidéke Bordeaux. Ez a régió régóta vezető borexportőr, és a bordeaux-i borok az ország legdrágább borai közé tartoznak. Inkább merlot-ból, mint cabernet sauvignonból készülnek, és a legjobb minőségű bordeaux-i borokat gyakran grand cru bourgeois-ként jelölik. A francia állam körülbelül 2900 különböző borfajtát állít elő, így a helyi boltban biztosan megtalálja a tökéleteset.

A borvidékek mellett Franciaország leghíresebb szőlőfajtái közül néhányat a Rhone-völgyben is termelnek. A régió két külön régióra, az Észak-Rhone és a Dél-Rhone régióra oszlik, és mindegyik régiónak megvan a maga jellegzetes stílusa. Ha a tökéletes borkeveréket keresi a vacsorájához, fontolja meg a Jura borászat meglátogatását! Délen a Famille Perrin Cotes du Rhône Reserve Rouge-t találja.

A francia borvidékeken számos bor készül. Egyesek a termőhelyükről, mások pedig a minőségükről híresek. Valójában ezek közül a francia szőlőfajták közül sokan a világ bármely pontján termeszthetők, ami rendkívül sokoldalúvá teszi őket. A chardonnay-t könnyű belépőnek tartják az új borvidékek számára, és jó választásnak számít a nemzetközi piacokon. A francia borok különböző fajtái között is válogathat, osztályozásuk szerint.

A Medoc Franciaország legdélebbi régiója. Ezek a szőlőterületek Bordeaux-tól északra találhatók, és itt készülnek a legjobb francia borok. Ezeket a borvidékeket folyók veszik körül, és tökéletes éghajlati viszonyokkal rendelkeznek. Sokféle francia bort termelnek, így biztosan talál olyat, ami megfelel az ízlésének. Vannak olyan Medoc-borok, amelyeket a világ legjobbjainak tartanak, de nehéz lehet eldönteni, hogy melyiket kóstolja meg.

Kapcsolódó cikkek

Táborozás lelkesen, elégedetten

Táborozás lelkesen, elégedetten

A PEOPLE TEAM-táborok egyik alapítója még nem volt húszéves, amikor elkezdett németet tanítani egy apró balatoni táborban.

A leghíresebb francia borok

A leghíresebb francia borok

Ha szereti a bort, akkor tudja hogy a francia borok a világ legjobbjai közé tartoznak.

Húsvét wellness szállodában – irány Hévíz! - húsvét 2022 - húsvét hotelben

Húsvét wellness szállodában – irány Hévíz!

Sokan döntenek amellett, hogy a húsvétot nem otthon ünneplik, hanem valamelyik hazai szállodában, ahol nem kell egész nap készülődni és a vendégeket várni, kiszolgálni.