A leghíresebb francia borok

Ha szereti a bort, akkor tudja hogy a francia borok a világ legjobbjai közé tartoznak. Több ezer éves múltra visszatekintő történelmével ez az ország nagy borpiaccal rendelkezik. Ennek eredményeképpen a franciaországi éttermek választéka meglehetősen széles.
A leghíresebb francia borok

Franciaország egyik leghíresebb bortermelő vidéke Bordeaux. Ez a régió régóta vezető borexportőr, és a bordeaux-i borok az ország legdrágább borai közé tartoznak. Inkább merlot-ból, mint cabernet sauvignonból készülnek, és a legjobb minőségű bordeaux-i borokat gyakran grand cru bourgeois-ként jelölik. A francia állam körülbelül 2900 különböző borfajtát állít elő, így a helyi boltban biztosan megtalálja a tökéleteset.

A borvidékek mellett Franciaország leghíresebb szőlőfajtái közül néhányat a Rhone-völgyben is termelnek. A régió két külön régióra, az Észak-Rhone és a Dél-Rhone régióra oszlik, és mindegyik régiónak megvan a maga jellegzetes stílusa. Ha a tökéletes borkeveréket keresi a vacsorájához, fontolja meg a Jura borászat meglátogatását! Délen a Famille Perrin Cotes du Rhône Reserve Rouge-t találja.

A francia borvidékeken számos bor készül. Egyesek a termőhelyükről, mások pedig a minőségükről híresek. Valójában ezek közül a francia szőlőfajták közül sokan a világ bármely pontján termeszthetők, ami rendkívül sokoldalúvá teszi őket. A chardonnay-t könnyű belépőnek tartják az új borvidékek számára, és jó választásnak számít a nemzetközi piacokon. A francia borok különböző fajtái között is válogathat, osztályozásuk szerint.

A Medoc Franciaország legdélebbi régiója. Ezek a szőlőterületek Bordeaux-tól északra találhatók, és itt készülnek a legjobb francia borok. Ezeket a borvidékeket folyók veszik körül, és tökéletes éghajlati viszonyokkal rendelkeznek. Sokféle francia bort termelnek, így biztosan talál olyat, ami megfelel az ízlésének. Vannak olyan Medoc-borok, amelyeket a világ legjobbjainak tartanak, de nehéz lehet eldönteni, hogy melyiket kóstolja meg.

Kapcsolódó cikkek

Hogyan készüljünk fel az első vadászútra?

Hogyan készüljünk fel az első vadászútra?

Akár jávorszarvasra, őzre, pulykára vagy más vadra szeretne vadászni, van néhány dolog, amit tudnia kell, mielőtt első útjára indul.

Húsvét wellness szállodában – irány Hévíz! - húsvét 2023 - húsvét hotelben

Húsvét wellness szállodában – irány Hévíz!

Sokan döntenek amellett, hogy a húsvétot nem otthon ünneplik, hanem valamelyik hazai szállodában, ahol nem kell egész nap készülődni és a vendégeket várni, kiszolgálni.

Táborozás lelkesen, elégedetten

Táborozás lelkesen, elégedetten

A PEOPLE TEAM-táborok egyik alapítója még nem volt húszéves, amikor elkezdett németet tanítani egy apró balatoni táborban.