A purhab egészségre gyakorolt hatásai

Vajon káros a purhab? Ha beérjük a rövid válasszal, akkor elég, ha ennyit tudunk: nem. Amennyiben részletesebb magyarázat érdekel, akkor olvassunk tovább!
A purhab egészségre gyakorolt hatásai

A megfelelő szigetelési anyag kiválasztásánál minden családnak eszébe jut az egészsége. A történelem során többször találkozni olyan incidensekkel, ahol a szépség vagy a dekoráció az emberek életébe került. Jó példa erre az, amikor a gazdagabb réteg zöld falat szeretett volna, és ezt éppen uránnal érték el. Képzelhetjük a következményeket!

Nem véletlen, hogy sokan az anyagok egészségre gyakorolt hatásaival kezdik a kutatást, de a purhabnál semmi veszélyeset nem fogunk találni. A poliuretán már az 1930-as évektől kezdve az életünk részét képezi, használták az autóiparban és a bútoriparban is, azonban szigetelésként (akár lapostető esetén is) a leghasznosabb.

Nem táplálja az égést, nem zsugorodik, nem porlad, a kifújástól kezdve végig kemény marad, tehát később sem kell attól tartani, hogy esetleg belélegezzük.

Nem tartalmaz illékony anyagot, sem formaldehidet

A szórt purhab szigetelésnek nincs illékony anyag tartalma sem, tehát nemcsak párolgás mentes, hanem az ózonréteget is védi, így a környezet számára is pozitív a használata. Csak akkor léphet fel csekély mértékű gázosodás, ha nagyon nagy mennyiségű szigetelést teszünk fel, ami 30-40 cm vastagságot jelent.

Ilyenkor az épületet egy napig szellőztetni kell, de utána minden visszaáll a normális kerékvágásba.

A másik gyakori kérdés a formaldehid tartalom szokott lenni, annak ellenére, hogy a lakásban rengeteg olyan tárgy van, ami tartalmazza. Jó példa erre a körömlakk, néhány ragasztó, kozmetikumok vagy éppen a dohányfüst. De mivel a purhab habosodása nem igényel formaldehidet, ezért nincs is benne.

A purhab egyetlen veszélye a felvitelkor áll fenn, mivel a könnyű hab nagyon gyorsan megszilárdul. Amennyiben megfelelő védelem nélkül visszük fel, és esetleg belélegezzük, akkor a purhab a tüdőnkben fog megszilárdulni, ami tényleg káros az egészségre.

Szerencsére a szakemberek tudnak erről, így gondoskodnak a munkavédelmi eszközök használatáról.

Kapcsolódó cikkek

Az aktivitás nagyon fontos - a rendszeres mozgás elősegíti a testi és a lelki egészséget is

Az aktivitás nagyon fontos

A fizikai aktivitás fontosságát nem lehet elégszer hangsúlyozni. Nagyon lényeges, hogy rendszeresen mozogjunk, hiszen így számtalan betegség elkerülhet bennünket.

A purhab egészségre gyakorolt hatásai

A purhab egészségre gyakorolt hatásai

Vajon káros a purhab? Ha beérjük a rövid válasszal, akkor elég, ha ennyit tudunk: nem. Amennyiben részletesebb magyarázat érdekel, akkor olvassunk tovább!

Mindenkinek szüksége van - Tarts pihenőnapokat! Csak magaddal foglalkozz! – pihenőnapokra.

Tarts pihenőnapokat! Csak magaddal foglalkozz!

Pihenésre mindenkinek szüksége van. Olyan napokat szükséges beiktatnunk a mindennapjainkba, amelyek ellazítanak és oldják a stresszt. Mutatjuk is, hogy melyek ezek!