A purhab egészségre gyakorolt hatásai

Vajon káros a purhab? Ha beérjük a rövid válasszal, akkor elég, ha ennyit tudunk: nem. Amennyiben részletesebb magyarázat érdekel, akkor olvassunk tovább!
A purhab egészségre gyakorolt hatásai

A megfelelő szigetelési anyag kiválasztásánál minden családnak eszébe jut az egészsége. A történelem során többször találkozni olyan incidensekkel, ahol a szépség vagy a dekoráció az emberek életébe került. Jó példa erre az, amikor a gazdagabb réteg zöld falat szeretett volna, és ezt éppen uránnal érték el. Képzelhetjük a következményeket!

Nem véletlen, hogy sokan az anyagok egészségre gyakorolt hatásaival kezdik a kutatást, de a purhabnál semmi veszélyeset nem fogunk találni. A poliuretán már az 1930-as évektől kezdve az életünk részét képezi, használták az autóiparban és a bútoriparban is, azonban szigetelésként (akár lapostető esetén is) a leghasznosabb.

Nem táplálja az égést, nem zsugorodik, nem porlad, a kifújástól kezdve végig kemény marad, tehát később sem kell attól tartani, hogy esetleg belélegezzük.

Nem tartalmaz illékony anyagot, sem formaldehidet

A szórt purhab szigetelésnek nincs illékony anyag tartalma sem, tehát nemcsak párolgás mentes, hanem az ózonréteget is védi, így a környezet számára is pozitív a használata. Csak akkor léphet fel csekély mértékű gázosodás, ha nagyon nagy mennyiségű szigetelést teszünk fel, ami 30-40 cm vastagságot jelent.

Ilyenkor az épületet egy napig szellőztetni kell, de utána minden visszaáll a normális kerékvágásba.

A másik gyakori kérdés a formaldehid tartalom szokott lenni, annak ellenére, hogy a lakásban rengeteg olyan tárgy van, ami tartalmazza. Jó példa erre a körömlakk, néhány ragasztó, kozmetikumok vagy éppen a dohányfüst. De mivel a purhab habosodása nem igényel formaldehidet, ezért nincs is benne.

A purhab egyetlen veszélye a felvitelkor áll fenn, mivel a könnyű hab nagyon gyorsan megszilárdul. Amennyiben megfelelő védelem nélkül visszük fel, és esetleg belélegezzük, akkor a purhab a tüdőnkben fog megszilárdulni, ami tényleg káros az egészségre.

Szerencsére a szakemberek tudnak erről, így gondoskodnak a munkavédelmi eszközök használatáról.

Kapcsolódó cikkek

A purhab egészségre gyakorolt hatásai

A purhab egészségre gyakorolt hatásai

Vajon káros a purhab? Ha beérjük a rövid válasszal, akkor elég, ha ennyit tudunk: nem. Amennyiben részletesebb magyarázat érdekel, akkor olvassunk tovább!

A boldogságot könnyű elérni - hogyan legyél boldog?

Hogyan legyél boldog?

Először nekünk kell boldognak lenni ahhoz, hogy másokat is azzá tudjunk tenni. A boldogság kulcsa nálunk, bennünk van, csak meg kell azt találnunk.

A Netflixezés hatása a testünkre

Netflix előtt, Netflix óta - ez a különbség!

A Netflix elterjedése óta az ülő-fekvő életmód tovább folytatódott, aminek hatását meg lehet figyelni az emberek további elhízásán is. De más következményei is lehetnek a Netflixezésnek.