Az állóképesség javítása

Ahogy idősödünk, úgy az állóképességünk is csökken. Egy férfi nehezebben tolerálja, ha csökken a teljesítménye a munkában, ha egyre kevesebbet tud mozogni. Mit lehet tenni? Az állóképességet is lehet és kell is javítani. A cikkben olyan táplálék - kiegészítőkről olvashatsz, amelyek fokozzák az állóképességet.
Az állóképesség javítása - az állóképességet sok módon növelhetjük meg

Az energia növelése és a guarana

A guarana őshazája, Brazíliában található. A guarana nem csak az energiát növeli meg, hanem jó hatással van a libidóra és az étvágyat is csökkenti. A guarana koffeint tartalmaz, így azok, akik már emellett is fogyasztanak kávét, vagy más koffein-tartalmú kiegészítőt, csak óvatosan alkalmazzák a guaranát vagy a guaranát is tartalmazó étrendkiegészítőt. A guarana nem csak energiát biztosít a szervezet számára, de a fáradtság leküzdésében is nagyon hatékony.

A guarana serkentőleg hat a központi idegrendszerre, javítja a teljesítményt és még a testsúlycsökkentésben is szerepe lehet. Ez utóbbi hatását étvágycsökkentő hatásának köszönheti.

A guarana, koffein-tartalma miatt fokozza az éberséget, emellett jó közérzetet biztosít, hatékony a motiváció növelésében.

Panax ginzeng az életminőség javítására

A kínai gyógyászat már évezredek óta alkalmazza ezt a gyógynövényt, amelyet kínai, vagy koreai ginzengnek is szoktak nevezni. A gyógynövény csökkenti a magas vércukorszintet és immunstimuláló hatással rendelkezik. Nagyon hatásos a stressz szint csökkentésében. A ginzenggel hatékonyan küzdhetjük le a fáradtságot, de akkor is hasznos, ha túl sokat dolgozunk, azaz túlterheltek vagyunk. A ginzeng, a fizikai állóképesség javításában is bizonyított, illetve a fáradtság késleltetésében is fontos szerepe van.

Az állóképesség fokozása és a kreatin

A kreatin az emberi szervezetben is megtalálható. Nagy mennyiségben, az izmokban, a vesékben, a májban és a hasnyálmirigyben található. A kreatin tehát az izmokban is termelődik. Minél többet mozgunk, sportolunk, annál több kreatin termelődik. Valójában a kreatin-szintet az étkezés során is tudjuk növelni a szervezetünkben. Azért is fontos, hogy odafigyeljünk szervezetünk kreatin-szintjére, mivel ennek megléte, avagy hiánya, még az idegrendszerre is hatást gyakorol.

A kreatin-kiegészítők tehát az izmokban lévő kreatin szintet növelik meg, így az izmok sejtjei több energiához jutnak hozzá, ami pedig jelentősen fokozza az állóképességet. A kreatinnak a testtömeg növelésében is van szerepe. Illetve jelentős és pozitív változás következik be az izomerő növelésében, de a kreatin a kitartást is fokozza.

Kapcsolódó cikkek

Az aktivitás nagyon fontos - a rendszeres mozgás elősegíti a testi és a lelki egészséget is

Az aktivitás nagyon fontos

A fizikai aktivitás fontosságát nem lehet elégszer hangsúlyozni. Nagyon lényeges, hogy rendszeresen mozogjunk, hiszen így számtalan betegség elkerülhet bennünket.

A Netflixezés hatása a testünkre

Netflix előtt, Netflix óta - ez a különbség!

A Netflix elterjedése óta az ülő-fekvő életmód tovább folytatódott, aminek hatását meg lehet figyelni az emberek további elhízásán is. De más következményei is lehetnek a Netflixezésnek.

Az állóképesség javítása - az állóképességet sok módon növelhetjük meg

Az állóképesség javítása

Az állóképességet több módon is növelhetjük. Mutatjuk is, melyek ezek!