Hogyan legyél boldog?

Szomorúak sok minden miatt lehetünk. Egy nem megfelelő párkapcsolat, egy családi veszekedés, egy munkahelyi probléma, egy szerettünk elvesztése, mind-mind okozhat szomorúságot a szívünkben. Azonban a szomorúság hosszabb távon nem egészséges. Nem csak azért, mert stresszhormonokat szabadít fel a szervezetünkben, hanem azért sem, mert így képtelenek vagyunk tovább lépni, és a napi feladatainkra koncentrálni. Mit tehetünk, hogy elengedjük a szomorúságot? Mit tegyünk, hogy csakis optimistán szemléjük a világot? Mutatunk 5 tippet!
A boldogságot könnyű elérni - hogyan legyél boldog?

Szeresd önmagad, ne csak másokat

Vannak olyan önzetlen emberek, akik szívük minden szeretetét másokra ontják, önmagukat pedig a háttérbe tolják. Ez valóban nem csak önzetlen, hanem nagyon szép dolog, azonban ezzel nem oldódik meg semmi. Először mindig arra kell törekednünk, hogy elfogadjuk önmagunkat, hogy magunkat szeressük és csak ez után következhetnek a többiek. Meg fogsz lepődni, hogy még a mostaninál is több szeretetet leszel képes másoknak adni, ha elfogadod és szereted önmagad.

Csinálj valamit!

Mindegy, hogy mit, csak csinálj valamit, kösd le a figyelmedet és a gondolataidat. Sokszor csak azért szomorkodunk, mert van időnk arra, hogy gondolkodjunk. Nem azt mondom, hogy reggeltől-estig dolgozz, hanem találj egy hobbit, ami kikapcsol, ami boldoggá tesz. Kézműveskedj, csinálj valami kreatív dolgot. Mindegy, hogy mit, csak ne szomorkodj!

Mozogj!

A mozgás az egyik legjobb ellenszere a szomorúságnak. A mozgás ugyanis endorfin, azaz boldogsághormonokat szabadít fel a szervezetben. A boldogságtól pedig sokkal több lesz az energiád, ami az élet minden területén produktívabbá tesz. Kell ennél több? Azt hiszem, nem.

Vegyél egy naplót és írd tele

A szomorúság megszüntetésében nagy szerepe van annak, ha ki tudjuk beszélni magunkból a fájdalmat. Hiába vannak barátaink, mindig nem panaszkodhatunk nekik sem, így érdemes beruházni egy vagány naplóba, hiszen a naplóba leírhatjuk mi az, ami bánt bennünket. Hidd el, meg fogsz könnyebbülni, ha sikerült kiírni magadból a szívedet nyomasztó problémákat és gondokat.

Légy optimista!

Az optimista embereket többen kedvelik, mint azokat, akik állandóan szomorkodnak. Egyébként, a szomorú emberek általában negatívan is gondolkodnak és be is vonzzák a negatív dolgokat. Miért kellene szomorkodnod, ha nincs rá okod? Hidd el, sokkal boldogabb leszel, ha pozitívan próbálod szemlélni a dolgokat, ha felfedezed magad körül az élet apró örömeit, és ha a rossz dolgokból is próbálod a lehető legjobbat kihozni.

Kapcsolódó cikkek

Az állóképesség javítása - az állóképességet sok módon növelhetjük meg

Az állóképesség javítása

Az állóképességet több módon is növelhetjük. Mutatjuk is, melyek ezek!

Mindenkinek szüksége van - Tarts pihenőnapokat! Csak magaddal foglalkozz! – pihenőnapokra.

Tarts pihenőnapokat! Csak magaddal foglalkozz!

Pihenésre mindenkinek szüksége van. Olyan napokat szükséges beiktatnunk a mindennapjainkba, amelyek ellazítanak és oldják a stresszt. Mutatjuk is, hogy melyek ezek!

A boldogságot könnyű elérni - hogyan legyél boldog?

Hogyan legyél boldog?

Először nekünk kell boldognak lenni ahhoz, hogy másokat is azzá tudjunk tenni. A boldogság kulcsa nálunk, bennünk van, csak meg kell azt találnunk.