A fiatalos bőr titka

Nem csak akkor nézhetünk ki kvázi idősebbnek, ha belépünk egy bizonyos korba. Sok olyan életmódbeli tényező létezik, ami szintén elősegíti a bőr, idő előtti öregedését. A környezetszennyezés, a genetika, a dohányzás, a mértéktelen napozás, mind-mind közrejátszik abban, ha a bőrünk sokkal hamarabb öregszik, azaz megjelennek azon a ráncok és a finom vonalak. Mit tehetsz annak érdekében, hogy sokáig megőrizd a fiatalos külsődet és a bőröd üde, fiatalos és szép maradjon? A cikkben 3 tippet olvashatsz ezzel kapcsolatban.
A fiatalos bőr titka - a bőr öregedését előidéző tényezők

A hidratációról ne feledkezz meg

A testünknek külső és belső hidratálásra is szüksége van. Fogyassz napi 2 – 2,5 liter folyadékot, lehetőleg vizet. Használj a bőrtípusodnak megfelelő termékeket, és a külső hidratálásról se feledkezze meg. Ne csak az arcodra fordíts különös figyelmet, hanem az egész test ápolását, hidratálást tartsd szem előtt.

Már 20 éves korunktól öregszünk

Az élet alaposan kibabrál velünk, hiszen csak 20 évet ad nekünk, amikor valóban fiatalos a megjelenésünk. Már a huszadik életévünk után kezdünk öregedni. Igaz, hogy még nem olyan drasztikusan, de mégis öregszünk. Először a szarkalábak jelennek meg a szemünk körül, majd a finom vonalak és végül a mélyebb ráncok is megjelennek.

A menopauza időszaka vízválasztó a nők számára. A bőr ekkor drasztikus és látványos változáson megy keresztül. A bőr kezd vékonyodni, sokat veszít a feszességéből, dehidratálttá válik és a színe is fakó, szinte már élettelen lesz. Az életmódváltozással, a megfelelő arcápoló készítményekkel és a kozmetikai kezeléssekkel azonban nagyon jól karban tarthatjuk az arc bőrét is. Illetve fontos, hogy hidratáltak maradjunk, és soha nem akkor igyunk már vizet, amikor nagyon szomjasak vagyunk, hanem félóránként fogyasszunk legalább 1,5 dl folyadékot, lehetőleg vizet.

Az öregedési folyamatok lassítása

Az, hogy ki milyen gyorsan öregszik, sok mindennek a függvénye. A test belső és külső öregedése felgyorsulhat, ha ezt örököltük, ha olyan környéken élünk, ahol nagyfokú a levegő szennyezettsége, de a káros hatású UV-sugárzás is felgyorsítja a bőr öregedési folyamatait.

A dohányfüst nem csak a belső szerveket károsítja, de a vér áramlását is csökkenti, ami szintén a bőr öregedését okozza. A magas cukortartalmú étrend szintén oka lehet a gyors öregedésnek, ráadásul a cukor, gyulladást generál, ez pedig betegségekhez vezethet.

Kapcsolódó cikkek

A fiatalos bőr titka - a bőr öregedését előidéző tényezők

A fiatalos bőr titka

A bőrünk már 20 éves korunk az öregedés jeleit mutatja. Azonban egyes tényezők is felgyorsíthatják a bőr öregedési folyamatait. A cikkből kiderül, hogy melyek ezek a tényezők és hatások.

Az aktivitás nagyon fontos - a rendszeres mozgás elősegíti a testi és a lelki egészséget is

Az aktivitás nagyon fontos

A fizikai aktivitás fontosságát nem lehet elégszer hangsúlyozni. Nagyon lényeges, hogy rendszeresen mozogjunk, hiszen így számtalan betegség elkerülhet bennünket.

Meddig tart az egyes izmok regenerálódása?

Meddig tart az egyes izmok regenerálódása?

Az izmok regenerálódása gyakran alábecsült. A srácok az edzőteremben nehéz vasakat emelgetnek, betartják a szigorú diétákat, és így sem látnak eredményeket.