A vákuumpumpa története
Ez hatással van a mindennapos alkoholfogyasztási szokásainkra, hiszen egyre nagyobb igény van a minőségi borokra. Ennek hatására jelentek meg a prémium borászati kellékek, amik nélkül manapság elképzelhetetlen lenne a borozás. Ide tartoznak a napjainkban egyre nagyobb népszerűségnek örvendő vákuumpumpák, amik segítenek abban, hogy a maradék bor tárolása egyszerűbb és praktikusabb.
Ebben a cikkben a vákuumpumpa történetébe avatunk be részletesebben.
Mi az a vákuumpumpa? Mit érdemes tudni róla?
Tudta, hogy a Vacu Vin boros vákuumpumpa egy bor megőrző rendszer? Ez az eszköz lehetővé teszi, hogy a palackban maradt bort hosszabb ideig lehet frissen tartani. Ennek hála a kibontott bort vákuummal tárolhatjuk, hiszen a vákuumpumpa létrehoz egy olyan vákuumot, amely lassítja a bor oxidációs folyamatát, így akár további 10 napig élvezhetjük az ital frissességét és zamatát.
A boros kiegészítő akkor hasznos, ha ismerjük magunkat és tudjuk azt, egy egész üveg bort sosem iszunk meg teljes egészében egy étkezés alkalmával. Amikor csak a család egy bizonyos része fogyaszt bort, akkor ez bizony gyakran előfordul. A pumpa azonban frissen tartja a bort, így akár egy hét múlva is nyugodtan elő tudjuk venni, hogy a maradékot is elfogyasszuk. Hatalmas előnye, hogy nemcsak praktikus, de még jól is néz ki, így bármely konyhában megállja a helyét.
Hogyan készülnek és hogyan használhatóak?
A boros eszköz a Vacu Vin saját szociális munkahelyén készül, ahol az embereknek lehetőségük van biztonságban környezetben dolgozni. A vákuumpumpa és minden egyéb gyártmány a saját üzemükben készül. Itt támogatják a dolgozókat abban, hogy tanuljanak és fejlődjenek. Az eredeti vákuumpumpát is ők alkották meg, ráadásul az ikonikus holland dizájn igen stílusos, így mindig előnyben vannak a versenytársakhoz képest.
A vákuumpumpa használata mellett szól, hogy ezzel csökkenthető a pazarlás. Az innovatív technológiával a bor pazarlása a múlté. A tudatos borfogyasztók sokszor tényleg csak 1-2 pohárral isznak, így a palack ritkán szokott egyszerre kiürülni. A maradék ital esetében azonban fontos, hogy ne a lefolyóban kössön ki. A vákuumpumpa megóvja az üvegben található alkoholt az oxidálódástól, így még 10 nap múlva is frissen fogyasztható marad.
Használatának lépései
A vákuumpumpa használata igen egyszerű, hiszen egyszerűen rá kell tenni a dugót a nyitott üvegre, majd kiszívni belőle a levegőt. Ha meghalljuk a kattanó hangot, akkor sikerült elérni az optimális vákuum szintet, így az ital már készen áll arra, hogy tárolni lehessen.