Online tanfolyamok – mutatjuk a lehetőségeket

Soha nem voltak még ilyen népszerűek az online tanfolyamok, mint manapság. Az országban sok helyen indítanak online kurzusokat, mint például a Minerva 90 Felsőoktatási és Tanfolyamszervező Kft. Az online induló képzésekhez tananyagmegosztó felületet és online órákat biztosítanak. Nem csupán a képzés folyik online, hanem a beiratkozás és a szerződéskötés is.
Online tanfolyamok – mutatjuk a lehetőségeket

Aki még most jelentkezik valamilyen tanfolyamra, OKJ képzésen vehet részt, azonban 2021-től változik a Szakképzés rendszere. Régi típusú OKJ képzéseket csak ez év utolsó napjáig indítanak a felnőttképzésben. Utána megszűnik az OKJ és helyette szakmai képzés és szakmai oktatás lesz. Ez után számos szakma csak iskolarendszerű oktatásban lesz elérhető. Ha már kinéztél egy tanfolyamot és az online oktatás is kedvedre van, akkor jelentkezz a Minerva 90 Felsőoktatási és Tanfolyamszervező Kft. által szervezett online tanfolyamok egyikére. És, hogy miért is jó az online oktatás? A cikkben 5 okot is felsorolunk.

1. Sokkal motiváltabbá válhatunk

Az online oktatás során a tananyag online érkezik és aztán ezt magunknak egyedül kell feldolgozni. Nem kell bejárni órákra, nem kell az órákon bizonyítani, így nagyon motiváltnak és kitartónak kell lenni. Ezt magunkból merítjük, viszont az online oktatás során tanúsított motivációt a munkahelyen is kamatoztathatjuk, hiszen sokkal önállóbbak és terhelhetőbbek leszünk, amit a munkaadónk is díjazni fog. A munkaadók szeretik, amikor nem kell mindent „szájba rágni”, amikor a munkavállaló motivált és célorientált. Az online képzés alatt mindezt könnyen el lehet sajátítani, amelyet aztán a munkahelyünkön kamatoztatni is tudunk.

2. Rugalmasabbak leszünk és az időgazdálkodásunk is javul

A felnőttképzés alapból elvárja tőlünk, hogy ne kisiskolásként viselkedjünk, azaz elvárja tőlünk az önállóságot. Emellett, aki felnőttként, család és munka mellett még felnőttképzésben is részt vesz, nagyszerűen meg tanul az idejével zsonglőrködni és nagyon rugalmas is lesz, nem beszélve arról, hogy meg tanul priorizálni. Ez is nagyon előnyös a munkahelyen, hiszen melyik munkaadó szereti, amikor az alkalmazottait betemeti a munka, mert mindenbe csak belekapnak, de végül semmivel sem végeznek időben. Az online oktatás egyfajta rendszert visz az ember életébe és megtanítja, hogyan osszuk be az időnket, továbbá megtanít a feladataink ütemezésére, a határidők betartására. Ezek az időgazdálkodási készségek pedig nagyon fontosak, hiszen ezek értékes eszközök minden munkavállaló kezében.

3. Saját magunk alkotta környezetben tanulhatunk

Személyesen is jó részt venni oktatáson, de az online oktatásnak megvan az az előnye, hogy a lehető legkényelmesebb környezetben sajátítsuk el az új tananyagot, Nem kell egy kényelmetlen széken, órákon át üldögélni, akár az ágyban fekve is meghallgathatjuk az órákat. Az online tanulás során, ha kényelmes, otthonos környezetet teremtünk, sokkal jobban tudunk majd koncentrálni, így sokkal hamarabb sajátíthatjuk el a tananyagot.

4. A tanfolyami anyagot többször is visszahallgathatjuk

Nincs is annál bosszantóbb, mikor az oktató gyorsan diktál, és csak kapkodjuk a fejünket, mert képtelenek vagyunk olyan gyorsan írni, mint ahogyan az oktató beszél. Ami még rosszabb, ha olyan olvashatatlanul ír a táblára, hogy egyáltalán nem tudjuk elolvasni. Az online tananyaghoz, azaz videókhoz, vagy az írott anyagokhoz, mi magunk is kényelmesen hozzáférünk, nincsenek elírások, félreértések, így sokkal jobb eredményeket produkálhatunk a vizsgákon.

5. Új készségeket sajátítunk el

Mai digitális világunkban csak előnyünkre válik, ha profin bánunk a számítógéppel, meg tanulunk e-mailezni, tudjuk, hogy mi az a Skype. Az online képzés során meg kell ismerkednünk új technológiákkal, eszközökkel. Viszont ez jól mutat az önéletrajzunkban is, hiszen a munkáltató látja, hogy nem riadunk meg az új technológiák használatától, nem félünk használni a számítógépet és nem okoz gondot, ha konferenciabeszélgetést kell lebonyolítanunk.

Ha kedvet kaptál a tanuláshoz, akkor válogass a Minerva 90 Felsőoktatási és Tanfolyamszervező Kft. által indított online tanfolyamok közül, akik többek között egészségügyi OKJ képzéseket, gépészeti OKJ képzéseket, informatikai OKJ képzéseket, kereskedelmi OKJ képzéseket, közgazdasági OKJ képzéseket, pedagógiai és kulturális OKJ képzéseket, szociális OKJ képzéseket, ügyviteli OKJ képzéseket, közösségfejlesztő képzést, illetve kiskerti növénytermesztő tanfolyamot is indítanak.

Kapcsolódó cikkek

Autó eladás menete

Autó eladás menete

Az autó eladása nem csupán a jármű átadásáról szól, hanem egy összetett folyamat, amely számos adminisztratív és gyakorlati lépést igényel.

Bacardi - „Vidd haza a bárt!”

Bacardi – „Vidd haza a bárt!”

A Bacardi-dinasztia a pandémia alatt is megtalálta a fogyasztóhoz való elérés útját.

Így születtek a jó ötletek

Aha-pillanatok alapítók életében

Így keletkeztek a népszerű startupok.