Mi az a memóriahab?

Amikor matracot vásárol, talán elgondolkodik azon, hogy "Mi az a memóriahab?".
Mi az a memóriahab?

A memóriahab egy olyan habfajta, amely számos előnnyel jár a test számára, többek között a jobb alvás érdekében. Több habrétegből, köztük gélből és hagyományos habból készül. Itt megnézzük, hogy az egyes típusok miből készülnek. Íme néhány a memóriahab előnyei közül. Olvasson tovább, hogy többet tudjon meg. Meglepődhet, milyen kényelmes a memóriahab.

Egy memóriahabos matracnak legalább 8 évig kell kitartania, de egyes habok tartósabbak, mint mások. Keresse a kopás jeleit, például a matracon lévő csomókat és dudorokat. Ezenkívül előfordulhat, hogy elalvási vagy alvásmegmaradási problémákat észlel. Íme, hogyan állapíthatja meg, ha memóriahabos matraca gyorsan elhasználódik. Íme a memóriahabos matracok néhány előnye:

Bár a memóriahab csodálatos találmánynak tűnhet, nem éppen vízbarát. A memóriahabos matracra vízálló védőréteg használata elengedhetetlen. Ha mégis víz kerül a memóriahabos matracára, a nedvesség roncsolja a nyitott cellás szerkezetet, és az nem lesz képes visszanyerni a formáját. A memóriahab sűrűségét a súlyával mérik, osztva a méreteivel. Négyzetlábanként 1,5 és nyolc köbláb között változik.

A memóriahab egyfajta poliuretánból, egy nagy molekulájú műanyag polimerből készül. Ezt az anyagot számos termékben használják, többek között folyékony festékekben, szóróhabban és rugalmas szálakban. Először 1992-ben került az Egyesült Államokba, és forradalmasította az ágyneműipart. A memóriahab mögött álló vállalat a hab feltalálója. A vállalat különböző formulákat használ az anyag előállításához. A végtermék egy sűrű és szilárd anyag, amely idővel visszanyeri alakját.

A legjobb memóriahabos matrac az, amely a test alakjához igazodik. Ez az anyag a test hőjét és nyomását felhasználva alakot formál, ami alvás közben enyhíti a nyomáspontokat. A nyomás enyhülése után visszatér eredeti alakjához. A memóriahab segít megelőzni az ízületi gyulladásból eredő fájdalmat és kellemetlenségeket. Amellett, hogy kényelmes, a memóriahab segít megelőzni a felfekvések és más típusú krónikus hátfájások kialakulását.

A memóriahab egyes márkái új állapotban káros gázokat termelnek. Ha érzékeny a bőre, ez a gáz légzési problémákat okozhat. Ezért győződjön meg róla, hogy a matrac és a párnahuzat tiszta, mielőtt használná őket. Tisztán tartásukkal nagymértékben megnövelheti élettartamukat. Tisztítás után a napon is száríthatja őket a levegőn. Minél tovább marad tiszta a matrac, annál tartósabb lesz. Ne feledje, hogy a matrac rendszeres tisztítása és szárítása a legjobb módja annak, hogy meghosszabbítsa élettartamát.

Egyesek nem szeretik a memóriahab szagát. Néhányan kellemetlennek találják a szagot, de ez idővel elillan. Az is előfordulhat, hogy forró alvást tapasztalunk, mivel a memóriahab csapdába ejti a testhőt, ami olyan kémiai reakciót vált ki, amely lehetővé teszi, hogy az anyag alkalmazkodjon a felhasználó testének alakjához. Ez ennek az anyagnak a hátránya, ezért győződjön meg róla, hogy minőségi termékből vásárol, amely szagmentes.

Kapcsolódó cikkek

Mi az a memóriahab?

Mi az a memóriahab?

Amikor matracot vásárol, talán elgondolkodik azon, hogy "Mi az a memóriahab?".

Hogyan díszítsük a falakat tapétákkal?

Hogyan díszítsük a falakat tapétákkal?

A tapéta kiválasztásakor tartsuk szem előtt a méretarányt.

Öt tipp kiskutya tanításához

Öt tipp kiskutya tanításához

A kiskutya boldog és egészséges tartása alapvető fontosságú az otthonod és a családod jóléte szempontjából.