Játékos fogyás? Ugrálj trambulinon!

Az elmúlt években egyre népszerűbbé váló mozgásformáról még ma is sokan azt gondolják, fiatalság, bolondság – az ugrálás a gyerekeknek való.
Játékos fogyás? Ugrálj trambulinon!

Ez a közkeletű feltételezés viszont pusztán egy népszerű tévhit, hiszen a trambulinok segítségével rengeteg olyan gyakorlatot végezhetünk, amiknek köszönhetően nem csak a fogyás, de az izomtónusaink formálása is lehetővé válik számunkra, és az extra, ami a legjobb mindebben, hogy ezt játszva valósíthatjuk meg.

Ugráljuk le a kilókat!

Ugyan valóban egy olyan eszközről van szó, ami a szülinapi zsúrok egyik legnépszerűbb kelléke is lehet, de közben komoly atléták edzéstervének fontos kiegészítőjeként is szerepel ez a www.hawaj.hu kínálatában is megtalálható sportszer. Az örömteli mozgást biztosító trambulinon természetesen nem csak a sikongatva ide-oda ugrálást lehet űzni, de ez kétségtelenül az egyik legszórakoztatóbb formája a használatának. Ha viszont edzésre szeretnénk használni, akkor gondoljunk arra, hogy ahogy a futópályákon is sokkal jobb a rugózás, kényelmesebb a futás, úgy az aerob mozdulatok kivitelezéséhez is kellemesebb az ízületeink számára, ha nem a kemény földön végezzük őket.

Egyensúlyban önmagunkkal

A fogyás és izomfejlesztés mellett az egyensúlyérzék javításában is remekül hasznosíthatóak akár az olcsó trambulinok. A stressz kezelésében is hasznukat vehetjük, a vérkeringés javításával pedig nem csak a napközbeni aktivitásunk, a koncentrációnk nő majd, hanem az éjszakák is pihentetőbbé válnak, azaz általános teljesítményjavulást eredményez a rendszeres használata.

Kertek alatt és felett

Azoknak sem kell lemondania erről a szórakoztató és roppantul hatékony mozgásformáról, akik nem rendelkeznek akkora kerttel, ahol kényelmesen elfér egy néhány méter átmérőjű építmény. A kicsi trambulinok lehetővé teszik, hogy akár a négy fal között is aktívan hódolhassunk a mozgás iránti szenvedélyünknek, és ugrálva, játékosan sportolhatunk. A beltéri trambulin használat különösen javallott a túlsúllyal küzdőknek, hiszen az ízületek kímélésével hatékonyan és kényelmesen vághatnak bele az életmódváltásba.

Kapcsolódó cikkek

Játékos fogyás? Ugrálj trambulinon!

Játékos fogyás? Ugrálj trambulinon!

Élvezetesen is lehet súlyt csökkenteni.

Hogyan tárolja gyermekei játékait

Hogyan tárolja gyermekei játékait

Az, hogy hogyan tárolja gyermekei játékait, zavaros téma lehet, ha több gyermeke van, vagy ha korlátozott helyet próbál kihasználni.

Tippek a kéziszerszámok online vásárlásához

Tippek a kéziszerszámok online vásárlásához

Számos dolgot érdemes figyelembe venni, mielőtt kéziszerszámokat vásárolna online.