Fiatal magyar focisták - mutatjuk, kire érdemes figyelni

Sok minden befolyásolhatja azt, hogy egy labdarúgó kipróbálja-e az idegenlégióskodást, de általában ha egy magyar labdarúgó külföldi csapathoz igazol, az pozitív kicsengést kap a köztudatban és a szakmában egyaránt.
Fiatal magyar focisták - mutatjuk, kire érdemes figyelni

A magyar labdarúgók között ebben a kategóriában magasan az 1995/96-ban született korosztály vezet. Hozzá kell tenni, hogy rengetek olyan labdarúgó van, aki vagy már nem, vagy még nem játszik külföldön, de jelenleg ez a helyzet.

Ezt megvizsgálva akár arra a következtetésre is juthatunk, hogy az Akadémiákon felnövő nemzedék legtehetségesebb korosztályáról van szó, amely a válogatott szempontjából nem hangzik rosszul. Természetesen ezek közül a 24-25 éves labdarúgók közül többen már alapemberei a válogatottnak, de legalábbis legtöbben többszörös válogatottnak mondhatják magukat, nézzük, kikről van szó.

A 95/96-os korosztályból jelenleg ketten futballoznak az angol másodosztályban, a válogatott kulcsembere Nagy Ádám a Bristol City csapatát erősíti, őt senkinek sem kell bemutatni, 24 éves korára már 36-szor lépett pályára a magyar válogatottban. A szintén Olaszországban is megforduló Balogh Norbert a Hull City csapatában játszik jelenleg, a debütálás már megvolt, de egyenlőre nem sikerült megvetnie a lábát a klubcsapataiban, de a potenciál benne van a technikás játékosban.

Szintén ketten játszanak a szlovák első osztályban, a DAC csapatában, ahol Vida Máté és Kalmár Zsolt is alapembernek számít, kettejük közül Kalmár számít tapasztaltabbnak a válogatottban, aki 16-szor ölthette magára eddig a címeres mezt, Vidának egyenlőre 6 mérkőzés jutott. A DAC-ot 106 mérkőzés után otthagyó Vida Kristopher karrierjét is érdemes követni, a játékos Lengyelországra cserélte le Szlovákiát és a lengyel bajnokság második helyén tanyázó Piast Gliwicébe igazolt, viszont Vida még nem kapott lehetőséget a válogatottban, de ami késik, nem múlik.

Érdemes megemlíteni még Szántó Tamást, aki Sopronban született, de nagyon fiatalon már a Rapid Wien csapatába igazolt, ahol 2016 óta tagja a felnőtt keretnek. A középpályásnak az U17-es, az U18-as és az U21-es válogatottban is van mérkőzése. Egy érdekes tény, hogy sem Vida Kristophernek, sem Szántónak nincs még mérkőzése a magyar élvonalban. Kecskés Tamás is korán külföldre került, de őt az Atalanta kétszer is kölcsönadta az Újpestnek, ahol 31-szer pályára lépett az NB 1-ben. Majd két év lengyelországi kitérő után került a Svájcba a Lugano csapatához, ahol idén az Európa Ligába is pályára lépett. Nem ő az egyedüli magyar a csapatnál, hiszen Holender Filip is ott játszik, a télen a Ferencvárosba hazatérő Vécsei Bálint pedig több mint 3 évet húzott le a klubnál. Kecskés is végigjárta az összes korosztályos válogatottat, a felnőttek között még várnia kell a bemutatkozásra.

A külföldön játszó magyarok közül, ennek a korosztálynak az utolsó tagja van a legmesszebb az országtól, Sallói Dániel 2016 óta játszik a Sporting Kansas City csapatában. Sallóinak is volt újpesti kitérője, de gyorsan visszahúzta a szíve Kansasbe, ahol tovább fejlődhet, hogy később a válogatott alapembere lehessen. Az U21-es válogatott Sallóinak is megvolt, a „nagyok” között még vár a bemutatkozásra.

Kapcsolódó cikkek

Kezdő SUP-os vagy? Így válassz SUP deszkát!

Kezdő SUP-os vagy? Így válassz SUP deszkát!

Bárkiből lehet SUPersztár, ugyanis soha nincsen késő belecsobbanni a vízi sportolás élménytengerébe.

Három olyan sport, ami gyorsan és hatékonyan égeti a kalóriát

Három olyan sport, ami gyorsan és hatékonyan égeti a kalóriát

Összegyűjtöttük a 3 legjobb sportágat, ami valóban nagyon égeti a kalóriákat.

Legtöbb Bajnokok Ligája gól

Legtöbb gól egy Bajnokok Ligája idényben

Megnéztük minden idők legtöbb gólt szerző BL csapatait.