Legértékesebb XI az NB 1-ben

Nem meglepő, hogy a magyar elsőosztály legértékesebb tizenegyébe két csapat ad csak játékosokat, mivel az utóbbi évekbe egyértelműen az FTC és a Videoton uralja a magyar futballt. A kezdőtizenegybe mindössze két magyar játékos fért be.
Legértékesebb tizenegy Magyarországon

Kapus

Az NB 1 legértékesebb kapus Dibusz Dénes, aki 2014 februárjában került Pécsről a Fradihoz, és azóta kiszoríthatatlan a ferencvárosiak kapujából és hosszú évek óta megbízható teljesítményt nyújt. Az FTC nyáron leigazolta Bogdán Ádámot is, így egy komoly vetélytársat kapott Dibusz a korábbi liverpooli személyében. Dibusz jelenlegi értéke 1,2 millió euró.

Hátvédek

A jobb oldalon nem is kérdés, hogy a korábbi francia utánpótlás válogatott alapembere, a magyar bajnokság egyik legjobb játékosa Loic Nego található. Nego évek óta üde színfoltja a magyar bajnokságnak, 2013-ban az Újpest hozta ide az AS Rómától, majd egy angliai kitérő után végül 2015-ben került a Vidihez. Nego értéke 1,5 millió euró.
A két belső védő Blazic a Fradiból és Musliu a Videotonból. Kettejük közül Blazic került korábban Magyarországra és neki magasabb az értéke is az 1,6 millió eurójával. A szlovén 2017 nyarán került a Fradihoz, azóta nagyon megbízható pontja a Fradi védelmének. Musliu egyenlőre egy szezont húzott le a fehérváriaknál, neki 900 ezer euró az értéke.
A baloldalon Eldar Civic a legértékesebb játékos, a bosnyák labdarúgó a Sparta Praha csapatából került a Ferencvároshoz, ahol Heister-rel szokták váltogatni a balhátvéd posztot. A 24 éves játékosnak 1 millió euró a piaci értéke.

Középpályások

A középpályán 3 fradista található, a védekezésért Somália és Kharatin felel, a támadójáték irányításáért pedig Isael. Somália 2011-ben került először a Fradihoz, majd a francia élvonalba igazolt, ahonnan idén télen tért vissza zöld-fehérekhez, az értéke jelenleg 1,3 millió euró. Kharatin 1,5 millió eurót ér jelenleg, neki az idei volt az első szezonja Magyarországon. Isael pedig 2019 telén érkezett, akkor 2,8 millió euró volt az értéke a brazil játékosnak, jelenleg 1,5 millió eurót ér a Ferencváros támadó középpályása.

Támadók

A jobb szélen a magyar bajnokság jelenlegi legértékesebb játékosa található, az ukrán Zubkovnak 2 millió euróra ugrott fel az értéke, amikor a Fradi leigazolta a Shakhtartól, akkor 1 millió eurót ért. Zubkov 9 gólt lőtt és 6 gólpasszal zárta az idei szezont és a csapata egyik legjobbja volt. A másik szélen a Fradi legújabb igazolása az albán Uzuni van. A játékos Horvátországból érkezett Magyarországa és jelenleg 1,8 millió eurót ér, nem sokára kiderül, hogy mennyire tudja az értékét hasznára váltani a csapatnak. A center pozícióban pedig a nagy öreg visszatérő, az utóbbi évek legnagyobb magyar gólvágója Nikolics Nemanja van. Nikolics télen tért vissza Fehérvárra az amerikai kiruccanás után, ahol nagyszerű szezonokat tett le az asztalra, előtte pedig Varsóba is parádés évei voltak. A játékos eddig legmagasabb értéke 4,5 millió euró volt 2017-ben, de még így 32 évesen is 1,5 millió eurót ér, amivel az NB 1 legértékesebb centere.

Kapcsolódó cikkek

Így tekerd magad egészségesebbé

Így tekerd magad egészségesebbé

Városi bicikli vásárlása megtérülő beruházás. Jótékony hatása egészségügyi, szociális, társadalmi és gazdasági téren is megmutatkozik.

Legértékesebb tizenegy Magyarországon

Legértékesebb XI az NB 1-ben

Nem meglepő, hogy a magyar elsőosztály legértékesebb tizenegyébe két csapat ad csak játékosokat, mivel az utóbbi évekbe egyértelműen az FTC és a Videoton uralja a magyar futballt. A kezdőtizenegybe mindössze két magyar játékos fért be.

Érdekességek Európa futballjáról

Érdekességek az európai labdarúgó bajnokságokból

Körülnéztünk Európa minden pontvadászatában és megvizsgáltuk, mely bajnokságokba játszik a legtöbb légiós, hol mennyi az átlagéletkor és egyéb további érdekességeket is összegyűjtöttünk.