Legrégebben a csapatuknál lévő játékosok az NB 1-ben

Van olyan játékos, aki már több mint 10 éve erősíti ugyanazt a csapatot a magyar élvonalban, de légiósok is akadnak, akik elég előkelő helyezést foglalnak el ezen a listán.
Klubhű játékosok Magyarországon

A listát magasan Szabó János, a Paks játékosa vezeti, aki egész karrierját eddig a csapatnál töltötte. Szabó tagja volt a 2009-es U20-as világbajnokságon bronzérmet nyerő csapatnak, ahol alapembernek számított, ekkor úgy nézett ki, hogy külföldre kerülhet, de ő Paksot választotta, ahol immár több mint 12 éve futballozik. A 31 éves labdarúgó 6-szor bemutatkozhatott a magyar válogatottban is és nem sok kell már a 200. NB 1-es bajnokijához sem.

A második helyen egy másik balhátvéd található Ferenczi János személyében, aki már több mint 9 vége játszik az előző idényben hosszú sikeres időszak után az NB 1-ből kieső Debrecen csapatában. Ferenczi a válogatottban is bemutatkozhatott már és úgy néz ki maradt a csapattal az NB 2-ben is.

A harmadik helyen Kovács István található, aki szombathelyi nevelés és a Haladás csapatában is mutatkozott be a magyar élvonalban, de a fiatal tehetségre gyorsan lecsapott a Videoton és 2012-ben leszerződtették. Kovács két bajnoki címet is nyert a csapattal és az Európa Liga csoportkörében is pályára léphetett. A magyar válogatottban eddig 15-ször számítottak rá és már több mint 200 mérkőzésen lépett pályára a fehérváriaknál. Kovács még mindig csak 28 éves, de már majdnem 8 és fél éve erősíti a Videotont.

Érdemes megemlíteni a 7. helyen található szintén Videotonos Stopirát, aki az első a légiósok közül ezen a listán. A zöld-foki válogatott labdarúgó 2012-ben került Portugáliából Magyarországra és azóta a Videoton játékosa. A Kovácsnál felsorolt sikerekben komoly rész vállalt a játékos, aki egy ideje már a magyar állampolgárságot is átvette.

Top 10:

1. Szabó János, Paks
2. Ferenczi János, Debrecen
3. Kovács István, MOL Fehérvár
4. Babati Benjámin, ZTE
5. Nagy Gergő, Honvéd
6. Banai Dávid, Újpest
7. Stopira, MOL Fehérvár
8. Kulcsár Dávid, Paks
9. Nagy Zsolt, Puskás Akadémia
10. Dibusz Dénes, FTC

Kapcsolódó cikkek

Legértékesebb 34 éven felüliek

Minden idők legértékesebb 34 évnél idősebb labdarúgói

Előző cikkünkben górcső alá vettük a kiskorúakat, most a pályájuk végefelé járó játékosok következnek. Itt egyértelműen komoly karriert befutott labdarúgókról lesz szó, lesznek meglepetések és egy torony magasan kiemelkedő játékos is.

Klubhű játékosok Magyarországon

Legrégebben a csapatuknál lévő játékosok az NB 1-ben

Van olyan játékos, aki már több mint 10 éve erősíti ugyanazt a csapatot a magyar élvonalban, de légiósok is akadnak, akik elég előkelő helyezést foglalnak el ezen a listán.

Így tekerd magad egészségesebbé

Így tekerd magad egészségesebbé

Városi bicikli vásárlása megtérülő beruházás. Jótékony hatása egészségügyi, szociális, társadalmi és gazdasági téren is megmutatkozik.