Legrégebben a csapatuknál lévő játékosok az NB 1-ben

Van olyan játékos, aki már több mint 10 éve erősíti ugyanazt a csapatot a magyar élvonalban, de légiósok is akadnak, akik elég előkelő helyezést foglalnak el ezen a listán.
Klubhű játékosok Magyarországon

A listát magasan Szabó János, a Paks játékosa vezeti, aki egész karrierját eddig a csapatnál töltötte. Szabó tagja volt a 2009-es U20-as világbajnokságon bronzérmet nyerő csapatnak, ahol alapembernek számított, ekkor úgy nézett ki, hogy külföldre kerülhet, de ő Paksot választotta, ahol immár több mint 12 éve futballozik. A 31 éves labdarúgó 6-szor bemutatkozhatott a magyar válogatottban is és nem sok kell már a 200. NB 1-es bajnokijához sem.
A második helyen egy másik balhátvéd található Ferenczi János személyében, aki már több mint 9 vége játszik az előző idényben hosszú sikeres időszak után az NB 1-ből kieső Debrecen csapatában. Ferenczi a válogatottban is bemutatkozhatott már és úgy néz ki maradt a csapattal az NB 2-ben is.
A harmadik helyen Kovács István található, aki szombathelyi nevelés és a Haladás csapatában is mutatkozott be a magyar élvonalban, de a fiatal tehetségre gyorsan lecsapott a Videoton és 2012-ben leszerződtették. Kovács két bajnoki címet is nyert a csapattal és az Európa Liga csoportkörében is pályára léphetett. A magyar válogatottban eddig 15-ször számítottak rá és már több mint 200 mérkőzésen lépett pályára a fehérváriaknál. Kovács még mindig csak 28 éves, de már majdnem 8 és fél éve erősíti a Videotont.
Érdemes megemlíteni a 7. helyen található szintén Videotonos Stopirát, aki az első a légiósok közül ezen a listán. A zöld-foki válogatott labdarúgó 2012-ben került Portugáliából Magyarországra és azóta a Videoton játékosa. A Kovácsnál felsorolt sikerekben komoly rész vállalt a játékos, aki egy ideje már a magyar állampolgárságot is átvette.

Top 10:

1. Szabó János, Paks
2. Ferenczi János, Debrecen
3. Kovács István, MOL Fehérvár
4. Babati Benjámin, ZTE
5. Nagy Gergő, Honvéd
6. Banai Dávid, Újpest
7. Stopira, MOL Fehérvár
8. Kulcsár Dávid, Paks
9. Nagy Zsolt, Puskás Akadémia
10. Dibusz Dénes, FTC

Kapcsolódó cikkek

Klubhű játékosok Magyarországon

Legrégebben a csapatuknál lévő játékosok az NB 1-ben

Van olyan játékos, aki már több mint 10 éve erősíti ugyanazt a csapatot a magyar élvonalban, de légiósok is akadnak, akik elég előkelő helyezést foglalnak el ezen a listán.

TOP csatárok, akik későn futottak be

TOP csatárok, akik későn futottak be

A legnagyobb sztárokról általában már fiatalon látni lehet, hogy óriási potenciál van bennük, és hogy komoly karriert futhatnak be. Azonban akadnak olyan későn érő játékosok, akikre senki nem számít, hogy egyszer csak befutnak és nagyszerű szezonokat tesz

Legjobb kapusok a BL-ben

A Bajnokok Ligája legjobb kapusai

Összeállítottunk egy listát a BL legjobb hálóőreiről az alapján, hogy a mérkőzéseiknek hány százalékát tudták lehozni kapott gól nélkül. Azokat a kapusokat vettük figyelembe, akik legalább 50 Bajnokok Ligája találkozón pályára léptek.